Re: prosím paní Janu N. DPH do Německa
fakturovala bych dle § 9/1 místem plnění je sídlo příjemce služby.
musíte mít jejich DIČ - potvrdíte si tím, že jsou plátci daně ,uvedete na ř. 21 a podáte souhrnné hlášení s kodem 3,
mohlo by se jednat ještě o § 10, místo plnění ve vztahu k nemovitosti, nevím jak je stroj zabudován , ale domnívám se , že ne .pak by se fakturovalo s naší dph, místo plnění je tam, kde se nemovitost nachází
vyjela jsem si v OR jejich firmu a mají v ČR organizační složku s českým IČ, fakturovat chtějí ale na německé DIČ děkuji
Pokud chtějí fakturovat ne německé DIČ, pak
Poskytujete služby (práce na movité věci), u kterých stanovíte místo plnění podle § 9/1 ZDPH (místo plnění se přechyluje do EU za objednatelem, který má povinnost přiznat a zaplatit daň) .Tyto služby budete fakturovat bez DPH s upozorněním, že příjemce služby je povinen přiznat a zaplatit daň ve své zemi. Náležitosti daňového dokladu při poskytnutí služby s místem plnění mimo tuzemsko najdete v § 33 ZDPH. K poskytnutí těchto služeb se váže ještě jedna povinnost a to podávání souhrnného hlášení, více zde: http://www.jakpodnikat.cz/souhrnne-hlaseni-dph.php
děkuji za odpověď ještě mi není jasné, jesli mám na fakturu uvést sídlo v ČR nebo v SRN mám jenom jejich české údaje s českým IČ a v mailu mi poslali německé DIČ faktura bude v eurech, do přiznání DPH tedy přepočítám dnešnám kurzem? na fakturu se zřejmě v tomto případě kurz neuvádí? děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 2. 2012 7:34
prosím o radu, fakturuji službu provedenou v ČR německé firmě, jedná se opravu důlního stroje - očištění, otryskání na dílně, stroj zůstane v ČR nebude se vyvážet do Německa, bude to v Eurech můžete mi poradit, bude to bez DPH? Píše se nějaká věta na fakturu?
podává se souhrnné hlášení?
mám požadovat jejich registraci? dá se německé DIČ ověřit na stránkách MFCR? hledala jsem a našla jenom ověření českého DIČ
>děkuji moc