Re: RZ-zrušení penzijního připojištění.
Myslím si, že máte pravdu. Daň. přiznání si musí udělat sama a u penzijního připojištění musí dodanit odpočty, které uplatňovala od roku 2006. Uvést je v § 10 DP. Já osobně bych zavolala na finanční úřad a zeptala bych se, kdo jí to poradil . Není to Vaše povinnost.
Re: RZ-zrušení penzijního připojištění.
Nevěřím tomu, že jí toto na FÚ někdo řekl. Možná někdo známý, také bych zavolala na FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 2. 2012 8:10
Dobrý den, zaměstnankyně předčasně zrušila penzijní připojištění,
10 let jsem jí v RZ uplatňovala slevu, upozornila jsem jí, že pokud zrušila penzijní připojištění - musí si udělat roční zúčtování daní sama, dala jsem jí potvrzení jaká jí byla poskytnuta sleva na daních za uplynulé roky, kdy byla sleva uplatněna. Trvá však na svém, že se byla poradit za FÚ, že napíše jen nějaké prohlášení a že RZ sama dávat nemusí. Paní má 3. stupeň invalidity, takže stejně na daních nic doplácet nebude. Jsem přesvědčena, že si RZ musí udělat sama, nelze jí to však vvsvětlit. Poraďte co dělat? Hanka