Re: Ukončení prac.poměru
"smlouvu o hmotné zodpovědnosti, kterou chci ukončit k
březnu, jelikož bych ji musela zase na rok zaplatit" - tomu nerozumím
máte dohodu o hmotné odpovědnosti (v tom případě trvejte na provedení inventur) nebo pojištění na zodpovědnost za škodu?
když zjistí škodu, může ji požadovat i po skončení prac. poměru
"zda mi musí nějak zaměstnavatel písemně oznámit, že končí se mnou prac.poměr" - NE, sama přece na smlouvě vidíte, že je do konce února
předá potvrzení o zaměstnání (dříve zv. zápočtový list)
Re: Ukončení prac.poměru
Dejte mu písemně (klidně už teď, aby pak nebyl udiven), že požadujete 29.2. inventuru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 2. 2012 9:28
Dobrý den,na konci února mi končí smlouva na dobu určitou.Zaměstnavatel mi ústně řekl, že se mnou již nepočítá. Nyní si vybírám dovolenou.Měla jsem uzavřenou smlouvu o hmotné zodpovědnosti, kterou chci ukončit k březnu, jelikož bych ji musela zase na rok zaplatit. Chci se zeptat, má právo zaměstnavatel po mě ještě požadovat v případně zjištění škody nějaké finance? Dále s chci zeptat, zda mi musí nějak zaměstnavatel písemně oznámit, že končí se mnou prac.poměr a co by mě měl dát za dokumenty? Děkuji za odpověď.Lenka