Výpočet prům.přepočteného stavu zam.

• (neregistrovaný)

6. 2. 2012 16:19

Dobrý den,

jak vypočíst průměrný přepočtený stav u zaměstnanců na zkrácený úvazek? Fond pracovní doby v tomto případě je také 2024h za rok nebo u 6h úvazek poměrných 1518h a u 4h úvazek poměrných 1012h?

Já jsem spočítala u zkrácených úvazků ze zkráceného ročního fondu vše jsem sečetla, tedy:

8h úvazky: odpracováno celkem 40182 h / 2 024 = 19,85
    4h úvazky: odpracováno celkem 2 024 h / 1 012 = 2
    6h úvazky: odpracováno celkem 1 710 h / 1 518 = 1,13

Všem jsem pak sečetla a výsledkem je 19,85+2+1,13 = 22,98 zam.

Jedná se mi o to, že k 31.12.2011 máme ve stavu celkem 26 zaměstnanců (z toho 3 zkrácené úvazky) a zkrácené úvazky nám tedy zbytečně navyšují počet zaměstnanců a nechce spadnout do povinného plnění za zam.

Prosím povinný podíl pak budu zase sledovat až na základě ročního přepočteného stavu, tedy k 31.12.2012? Nebo musím sledovat měsíčně?

Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2012 18:34

beta (neregistrovaný)

Re: Výpočet prům.přepočteného stavu zam.
      se zkrácenou pracovní dobou neuvažujete, viz poučení na formuláři k povinnému podílu: ....Jestliže zaměstnavatel zaměstnává zaměstnance v různých pracovních režimech (např. jednosměnný a směnný provoz), zjišťuje se průměrný roční přepočtený počet zaměstnanců v každém pracovním režimu samostatně a součet průměrných přepočtených počtů z jednotlivých pracovních režimů, který se provádí na dvě platná desetinná místa, tvoří celkový roční přepočtený počet zaměstnanců zaměstnavatele. K i n d i v i d u á l n í m úpravám pracovní doby se n e p ř i h l í ž í , použije se při nich celkový roční fond pracovní doby, odpovídající fondu pracovní doby zaměstnance pracujícího na plnou pracovní dobu v příslušném pracovním režimu.

• 7. 2. 2012 11:08

SV (neregistrovaný)

Re: Výpočet prům.přepočteného stavu zam.
      *** děkuji moc za odpověď.

Výpočet tedy bude, že sečtu všechny hodiny za všechny úvazky (i zkrácené a poloviční) tedy v mém případě 43916h a vydělím je fondem pracovní doby pro plný úvazek, tedy 2024h?

V poučení k vyplnění formuláře je skutečně uvedeno, že se k indiv.dobám nepřihlíží, ale nenašla jsem nikde v zákoně o zaměsntnanosti ani ve vyhlášce 518/2004, tak jsem si tím nebyla jistá.

Ještě jednou moc děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).