Re: Smlouva - životní pojištění
na to nedejte ..., pokud z-ec poprvé uplatní u z-tele nárok na odečet na ŽP či penz.připojištění, je povinen předložit originál smlouvu, ze které je zřejmé, že nárok na odečet má - tuto smlouvu si ofotím (se souhlasem z-ce, popravdě řečeno už se jich ani neptám a fotím automaticky a oni s tím stejně souhlasí - kde bych smlouvu pak naháněla v případě ukončení prac.poměru a případné kontrole FÚ, která by smlouvu mohla požadovat ...) a založím k daním a je tam trvale a každý rok pak už z-ci nosí jen potvrzení o zaplaceném pojistném (připojištění), to vše za předpokladu, že nedošlo ke změně.
Doposud jsem to tak dělala také.. ale jedna nejmenovaná "chytrá" pojišťovna přidala na zadní stranu tuto větičku a náš "přechytralý" zam-ec se toho chytil !! Nevím, jakým paragrafem mu mám pohrozit.. Leda mu říct, ať si to jde vyřídit sám na FU. Že já mu to neudělám, jinak nevím.. Děkuji Vám za radu!
Přesně tak, pokud vám nechce dát k ofocení smlouvu, pošlete ho, ať si podá DP na finančáku (jo, tam ji budou chtít taky).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 2. 2012 18:39
Mám prosbu. Zam-ec mi dodal potvrzení o zaplaceném pojistném na ŽP. Ze zadní strany se píše, cituji: Přitom se nepožaduje předložit spolu s tímto potvrzením smlouvu soukromého životního pojištění. Je to pravda? Jak poznám, že má na úlevu nárok, když nevidím, jestli mu smlouva končí dříve jak v 60ti? Díky za radu! ANka2