Re: Příjem manželky
Dobrý večer, vlastními příjmy manželky se rozumí úhrn všech vlastních příjmů dosažených za zdaňovací období (kalend.rok) nesnížených o daňové výdaje (hrubý příjem), vč. příjmů, které podléhají srážkové dani nebo jsou osvobozené od daně z příjmů fyzických osob nebo nejsou předmětem této daně a vč. příjmů, které jsou např. předmětem daně dědické a darovací; do vlastního příjmu se započítává např. jakýkoliv důchod, nemocenské dávky, mateřská, podpora v nezaměstnanosti atp. Přijmy druhého z manželů, viz zákon o dani z příjmu § 35ba odst. 1 písm. b)
Příjmy z podnikání. A dále záleží, zda měla nějaké příjmy od ledna do října 2011.
Od ledna do října byla na UP ale bez dávek. Takže ji budou příjmy vycházet z denní tržby z vinárny, bez odečtu nákladů ? Tak to bude mít asi radost :) ale já s tím nic nenadělám, ona mě pořád oponuje, že to není přeci její příjem, vždyť má plno výdajů !!! je na mě nazlobená jako bych za to mohla snad já
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 2. 2012 21:07
Dobrý večer, mám dotázek. Manželka je od listopadu 2011 podnikatelka (OSVČ). Jaký příjem se jí bude počítat, aby jsme zkusili jako slevu na manželku pro manžela.Děkuji