Re: Daň z nemovitostí prosím
--------------------
vaší povinností bylo podat daňové přiznání do 31.1.2012, podejte co možřná nejdříve, samozřejmě, že Vám nastqne povinnost zaplatit poplatek z prodlení, ale čím dříve podáte , tím bude menší. Daň je splatná do konce května 2012. Pokud nenastane v dalších letech nějaká změna, daňové přiznání se už v dalších lete nepodává, budou vám chodit složenky.
Opravdu už jsem měla podávat přiznání k 31.1.2011? A co teď s tím? Předem díky za radu.
Koupila jste to 2010 ? tak k 31.1.2011. Prostě to podáte teď, hlavu vám neutrhnou, zaplatíte daň za 2011, nějaké penále, nějakou pokutičku. Ono to nejsou žádné pálky, ze samotné zahrady se platí málo, tak bude i malé penále. Hlavně neříkejte, že to máte na stavbu, aby to iniciativně nepřekvalifikovali na stavební pozemek, ty jsou drahé. Prostě v katastru zahrada, tak zahrada.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2012 8:15
Dobrý den,
prosím o radu. Asi jsem v pěkném průšvihu. V listopadu 2010 jsem koupila pozemek - jedná se o samotný pozemek (bez stavby) na katastru vedený jako zahrada (chceme na něm v budoucnu stavět). Jak to je prosím v tomto případě s daní z nemovitostí - naprosto mi to vypadlo, takže jsem žádné přiznání nepodávala, žádnou daň neplatila.... Můžete mi prosím někdo poradit, co teď s tím? Kdy musím poprvé podat přiznání k dani z nemovitostí a musím ho podávat každý rok? A co teď s tím, když jsem ho ještě nepodávala? Jaké mi hrozí pokuty, že jsem (pokud je to mojí povinností) ještě nezaplatila žádnou daň? Předem děkuji za odpověď. Klárka K.