Re: Vývoz zboží vykazování na ř. v přizn
Pokud si v podmínce EXW u Vás zákazník objednal přepravu, fakturujete zvlášť zboží a zvlášť přepravu, uvádíte do ř. 22 vývoz a do ř. 26 přepravu. U ostatních podmínek zajišťujete přepravu až na místo určené v podmínce, takže přeprava je součástí hodnoty zboží, a uvádíte vše do ř. 22.
Re: Vývoz zboží vykazování na ř. v přizn
omlouvám se, že se ptám znovu, ale chtěla jsem si to ověřit, na finančním úřadě mě ubezpečily, že budou akceptovat jen hodnotu statistickou - z JSD, protože to je daňovým dokladem pro vývoz.
faktura jen účetním. tak to radši budu dělat podle nich,nicnémě
děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2012 11:00
Dobrý den, vyvážíme naše výrobky do třetích zemí, přepravu a proclení nám zajišťuje přepravní společnost. Vystavím daňový doklad s položkou za zboží a položkou za přepravu. Jak budu prosím vás vykazovat vývoz v přiznání k DPH. Zboží řádek 22, přeprava řádek 26? Nebo neodděleně jako součást jen na řádek 22? Na FÚ paní nevěděla a jen mě odkázala na §36, 66 zákona o DPH z čehož jsem moc nezmoudřela.
Děkuji vám za případnou radu