Re: DPP od-do, na dobu neurčitou
moc děkuji, v případě na dobu neurčitou, jaká je výpovědní lhůta? NIkde jsme nenašla. Někde jsem jen četla, že u dohody o prac.činnosti je to 14 dní.
Pokud sepíšu na rok a pak budu chtít obnovit na další rok- budu mít povinnost vystavit zápočtový list? A máte zkušenosti s lékařskou prohlídkou od dubna? Moc děkuji
no jo, ony budou muset být od dubna lék. prohlídky, tak to bude problém. Jak to tedy bude, když je sjednána DPP na dobu určitou a vždy je sepisována nová na další rok? To se bude muset na každou "novou" dohodu jít k lékaři? A když někdo nastoupí třeba na týdenní "brigádu", to bude muset také jít k lékaři?
no právě....víte, že mě už dost všichni ti "páprdové" rozčilujou. Mám pocit, že vždycky něco vymyslí, pak je kolem toho tisíce nejasností.....a škoda se rozčilovat :-) musí to člověk brát asi s nadhledem. Právě proto jsme uvažovala o té době něurčité...že by to trošku ulehčilo...i to vystavení ZL, pokud je povinné (podle mě ano)
Aha, takže sepíšu smlouvu třeba od dneška do 31.12.2012. Sjednám tam rozsah prací, které bude měsíčně vykonávat a počet hodin a sjednanou odměnu za měsíc. Budu muset po ukončení DPP vystavit ten zápočtový list? Odměna nepřesáhne 10 000, takže přihlášky, odhlášky, platby soc a zdr. a vedení ELDP se mě netýkají. Je to tak? S tou zdravotní prohlídkou nevíte? Moc Vám děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 2. 2012 11:50
Dobrý den, prosím o radu, chceme přijmout dohodáře na cca 5 hodin měsíčně (údržba PC, sítě..). Odměna 3000 Kč. Jak sepsat smlouvu. Bude to pravidelně každý měsíc. Uzavřít na rok nebo na dobu neurčitou? Už jsem hledala, ale odpověď jsem zatím nenašla. Díky moc