Re: Zákonné pojištění zaměstnavatel NEMÁ
Dobrý večer,
pokud vím, tak se na přihlášku píše datum nástupu 1.zaměstnance do zaměstnání. Každopádně radím, zavolat na centrálu. Jsou tam příjemné paní a určitě poradí, co s tím. Mám zkušenost, že se to muselo doplácet i s penálem. Tak držím palce.
Re: Zákonné pojištění zaměstnavatel NEMÁ
Moc děkuji, volat tam a upozorňovat na sebe?? No nevím, nevím. Udivuje mě, že zaměstnavatel ani neměl tušení, že tuto povinnost má ze zákona, naštěstí se nikomu nic nestalo.
Nevíte jestli nějak kontrolují ty přihlášky, hlavně datum vzniku zaměstnavatele??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 2. 2012 20:00
Dobrá večer,
převzala jsem vedení daňové evidence firmy, která má i zaměstnance a zjistila jsem, že zaměstnavatel není přihlášen k zákonnému jištění u Kooperativy.
Prosím Vás poraďte mi co s tím??
Napadlo mě že bych ho přihlásila jako zaměstnavatele od 01.01.2012. Máte někdo zkušenosti, zda Kooperativa kontroluje od kdy je zaměstnavatel skutečně zaměstnavatelem?
V mém případě má zaměstnavatel zaměstnance již 8 let a nikdy nic neplatil a nikam se nepřihlásil ani o tom nevěděl, jeho předchozí účetní mu to neřekla a teď je z toho v šoku.
Předem děkuji za všechny případné rady a připomínky. Markéta