Re: Odpočet na manželku
Pokud jste uplatňoval daňové zvýhodnění na 2 děti a vaše mzda byla natolik vysoká, že jste nepobíral bonus, ale daňové zvýhodnění pokryla sleva na dani, pak i když jste ve skutečnosti zaplatil na daních jenom 3 tisíce, je možné, že vám vrátí ty 3 tisíce a zbylých 17 tis bude daňový bonus. V ročním zúčtování daní zaměstnanec nedokládá, že manželka neměla 68 tis, ale je možné, že některý FÚ čestné prohlášení požaduje.
Re: Odpočet na manželku
ano neuvědomila jsem si, že se jedná o daňové přiznání a ne o roční zúčtování , nic méně když manželka napíše čestné prohlášení ve znění, že prohlašuje, že v roce 2011 neměla příjmy větší než 68000,- a toto prohlášení přiložíte jako přílohu k DP, nic se tím nezkazí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 2. 2012 20:38
Zdravím, prosím o potvrzení. Manželka si nevyděla za loňský rok více jak 68tis (proplacená dovolená a následně PPM cca 60tis.), i přesto, že jsme na skutečně zaplatit zálohu 3tis. a v daň přiznání mi vyšlo že mi vrátí cca 20tis. je to možné? A musím k přiznání doložit nějaké dokumenty, které potvrzují skutečnost , že manželka nevydělala 68tis.? Děkuji