Re: roční porhlídka kotle
Revize bez opravy jsou s DPH.
Ale pokud to vyčistil, tak tím asi myslel tu opravu a přenesl DP.
Zavolala bych mu, proč změnil fakturu, určitě to vysvětlí.
43.22.12 údržba a opravy domácích kotlů a hořáků /zahrnuje opravy i servis tj. čištění/ přenesení DPH
ale
33.12.14 údržba a opravy průmyslových kotlů a hořáků s DPH postaru
pojem domácí a průmyslový kotel však v ČR neexistuje. Statisták ani finančák to neví, siak to zkoumá. Takže lidové tvořivost kvete. Někdo dává jako domácí kotle všechny v budovách pro bydlení,obchod,školy, kanceláře a průmyslové jenom ve fabrikách. jiný dává domácí do 50 kw a průmyslové nad 50 kw. Donuťte dodavatele ať vám na fakturu dá číslo CZ CPA.
Roční servis je podle mého názoru také PDP 43.22.12,jelikož jde o pravidelnou údržbu kotle.Servisní prohlídka není revize,revize je něco úplně jiného. Pojem průmyslové kotle mi zatím také nikdo nebyl schopen vysvětlit.posílala jsem dotaz i na GFŘ, ale zatím žádná odpověď. Dle názoru mého šéfa (dlouholetého zkušeného plynaře a revizáka) je průmyslový kotel - kotel který neslouží k vytápění objektů, ale slouží pro technologické účely, např.ve výrobě. Rozlišovat kotle podle kW je podle nás blbost, protože máme kotle které mají i 120 kW a nebo více a slouží k vytápění budov, nebo paneláků.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2012 20:49
Je PDP roční prohlídka kotle?
Dostala jsem fa s DPH. Mrkli jsme na to s naší DP. A teď nám přišel na celou fakturu dobropis + úplně nová faktura - pouze základ daně s tím že mám reverznout...
Neporadí někdo?
Na školení řílali, že revize nejsou PDP.
A navíc jsem nenašla nikde 41-43.
Děkuji.