Roční porhlídka kotle

• (neregistrovaný)

7. 2. 2012 20:49

Je PDP roční prohlídka kotle?
    Dostala jsem fa s DPH. Mrkli jsme na to s naší DP. A teď nám přišel na celou fakturu dobropis + úplně nová faktura - pouze základ daně s tím že mám reverznout...
    Neporadí někdo?
    Na školení řílali, že revize nejsou PDP.
    A navíc jsem nenašla nikde 41-43.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 2. 2012 22:03

farnica (neregistrovaný)

Re: roční porhlídka kotle
      A roční prohlídka - bez opravy???? Pán to asi jen vyčistil a proměřil. Žádná výměna, náhradní díl....

A kdyby byla oprava, tak které číslo (41-43)?

• 7. 2. 2012 22:27

Renata1 (neregistrovaný)

Revize bez opravy jsou s DPH.
      Ale pokud to vyčistil, tak tím asi myslel tu opravu a přenesl DP.
      Zavolala bych mu, proč změnil fakturu, určitě to vysvětlí.

• 8. 2. 2012 8:55

dj (neregistrovaný)

43.22.12 údržba a opravy domácích kotlů a hořáků /zahrnuje opravy i servis tj. čištění/ přenesení DPH
      ale
      33.12.14 údržba a opravy průmyslových kotlů a hořáků s DPH postaru
      pojem domácí a průmyslový kotel však v ČR neexistuje. Statisták ani finančák to neví, siak to zkoumá. Takže lidové tvořivost kvete. Někdo dává jako domácí kotle všechny v budovách pro bydlení,obchod,školy, kanceláře a průmyslové jenom ve fabrikách. jiný dává domácí do 50 kw a průmyslové nad 50 kw. Donuťte dodavatele ať vám na fakturu dá číslo CZ CPA.

• 5. 4. 2012 9:07

Bodina (neregistrovaný)

Roční servis je podle mého názoru také PDP 43.22.12,jelikož jde o pravidelnou údržbu kotle.Servisní prohlídka není revize,revize je něco úplně jiného. Pojem průmyslové kotle mi zatím také nikdo nebyl schopen vysvětlit.posílala jsem dotaz i na GFŘ, ale zatím žádná odpověď. Dle názoru mého šéfa (dlouholetého zkušeného plynaře a revizáka) je průmyslový kotel - kotel který neslouží k vytápění objektů, ale slouží pro technologické účely, např.ve výrobě. Rozlišovat kotle podle kW je podle nás blbost, protože máme kotle které mají i 120 kW a nebo více a slouží k vytápění budov, nebo paneláků.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).