Re: Souběh tuzemského a zahraničního str
Mnohokrát děkuji. Myslela jsem si to, ale tady to bylo tak divně napsané, že jsem si tím nebyla jistá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2012 10:18
Dobrý den,
můžete mi prosím pomoci s výpočtem při souběhu nároku na tuzemské a zahraniční stravné?
Na internetu jsem našla tento výklad, ale bohužel bodu 2 ne úplně rozumím:
1. "Jestliže doba části zahraniční pracovní cesty na území ČR nebo jiná tuzemská pracovní cesta trvala více než 5 hodin, a zaměstnanci proto vzniklo právo na tuzemské stravné, a část v zahraničí trvala až 5 hodin, zahraniční stravné zaměstnanci nepřísluší, doba trvání pracovní cesty v zahraničí se přičte k tuzemské části pracovní cesty."
2. "Jestliže doba části zahraniční pracovní cesty na území ČR nebo jiná tuzemská pracovní cesta trvala více než 5 hodin a část v zahraničí trvala více než 5 hodin, zaměstnanci přísluší 1/3 základní sazby zahraničního stravného."
3. "Jestliže doba části zahraniční pracovní cesty na území ČR nebo jiná tuzemská pracovní cesta trvala méně než 5 hodin, a zaměstnanci proto nevzniklo právo na tuzemské stravné, a část v zahraničí trvala méně než 1 hodinu, zahraniční stravné nepřísluší, doba trvání pracovní cesty v zahraničí se přičte k tuzemské části pracovní cesty."
4. "Jestliže doba části zahraniční pracovní cesty na území ČR nebo jiná tuzemská pracovní cesta trvala méně než 5 hodin a část v zahraničí trvala 1 až 12 hodin, zahraniční stravné přísluší zaměstnanci ve výši 1/3 základní sazby zahraničního stravného."
5. "Jestliže doba části zahraniční pracovní cesty na území ČR nebo jiná tuzemská pracovní cesta trvala méně než 5 hodin a část v zahraničí trvala 12 až 18 hodin, zahraniční stravné přísluší zaměstnanci ve výši 2/3 základní sazby zahraničního stravného."
6. Jestliže doba části zahraniční pracovní cesty na území ČR nebo jiná tuzemská pracovní cesta trvala méně než 5 hodin a část v zahraničí trvala 18 a více hodin, zahraniční stravné přísluší zaměstnanci ve výši plné základní sazby zahraničního stravného.