Souběh tuzemského a zahraničního stravné

• (neregistrovaný)

8. 2. 2012 10:18

Dobrý den,
    můžete mi prosím pomoci s výpočtem při souběhu nároku na tuzemské a zahraniční stravné?
    Na internetu jsem našla tento výklad, ale bohužel bodu 2 ne úplně rozumím:
    1. "Jestliže doba části zahraniční pracovní cesty na území ČR nebo jiná tuzemská pracovní cesta trvala více než 5 hodin, a zaměstnanci proto vzniklo právo na tuzemské stravné, a část v zahraničí trvala až 5 hodin, zahraniční stravné zaměstnanci nepřísluší, doba trvání pracovní cesty v zahraničí se přičte k tuzemské části pracovní cesty."

2. "Jestliže doba části zahraniční pracovní cesty na území ČR nebo jiná tuzemská pracovní cesta trvala více než 5 hodin a část v zahraničí trvala více než 5 hodin, zaměstnanci přísluší 1/3 základní sazby zahraničního stravného."

3. "Jestliže doba části zahraniční pracovní cesty na území ČR nebo jiná tuzemská pracovní cesta trvala méně než 5 hodin, a zaměstnanci proto nevzniklo právo na tuzemské stravné, a část v zahraničí trvala méně než 1 hodinu, zahraniční stravné nepřísluší, doba trvání pracovní cesty v zahraničí se přičte k tuzemské části pracovní cesty."

4. "Jestliže doba části zahraniční pracovní cesty na území ČR nebo jiná tuzemská pracovní cesta trvala méně než 5 hodin a část v zahraničí trvala 1 až 12 hodin, zahraniční stravné přísluší zaměstnanci ve výši 1/3 základní sazby zahraničního stravného."

5. "Jestliže doba části zahraniční pracovní cesty na území ČR nebo jiná tuzemská pracovní cesta trvala méně než 5 hodin a část v zahraničí trvala 12 až 18 hodin, zahraniční stravné přísluší zaměstnanci ve výši 2/3 základní sazby zahraničního stravného."
    6. Jestliže doba části zahraniční pracovní cesty na území ČR nebo jiná tuzemská pracovní cesta trvala méně než 5 hodin a část v zahraničí trvala 18 a více hodin, zahraniční stravné přísluší zaměstnanci ve výši plné základní sazby zahraničního stravného.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 2. 2012 10:21

Kissi (neregistrovaný)

Re: Souběh tuzemského a zahraničního str
      Znamená to, že pokud část zahraniční pracovní cesty v tuzemsku trvala 10 hodin a v zahraničí 10 hodin, dostane pouze 1/3 zahraničního stravného? Tuzemské stravné ve výši 64, Kč mu nebude vyplaceno?
      Předem děkuji za vysvětlení.

• 9. 2. 2012 12:27

KatkaM (neregistrovaný)

Ne, v případě který popisujete dostane jak 1/3 zahr.stravného, tak i 64,- Kč za tuzemsko.

• 9. 2. 2012 12:43

Kissi (neregistrovaný)

Mnohokrát děkuji. Myslela jsem si to, ale tady to bylo tak divně napsané, že jsem si tím nebyla jistá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).