Re: Práce malého rozsahu
Ano, jsem zaměstnána i jinde, kde je to normální HPP, mzda cca 25 tis./měsíčně. Nejde mi o ten jedenáctikorunový rozdíl, ale o princip. Nechápu to, proč mi účetní řekla, že od 1.1.2012 je u prací malého rozsahu novinka a musí se odvádět ZP..... Mají to tak všechny moje kolegyně.
Re: Práce malého rozsahu
Podle mě spadáte do skupiny, kde je rozhodný příjem do 2500,- Kč, tak by jste měla platit jen daň z příjmu. Já být Vámi, tak starou smlouvu ukončím a ať Vám napíší Dohodu o pracovní činnosti - ZMR, kde bude jasně napsáno, že se jedná o zaměstnání malého rozsahu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2012 13:59
Jsem zaměstána na HPP a navíc mám smlouvu s jinou firmou na 200 Kč HM /měsíčně. Loni jsem dostávala ČM 170 Kč, protože se mi strhávala daň 15%. Za leden 2012 jsem však dostala jen 159 Kč a na můj dotaz proč, mi účetní odpověděla, že je to novinka od 1.1.2012 a že se z toho muselo strhnout i ZP. Je to tak správně?