Re: Zrušení konkurzu -NPM - kdy odepsat?
Jéjej, já myslela, že když se nikdo neodvolá, tak je zákonná lhůta 15dní. Tak počkám, až to zapíšou. Jenom doufám, že tam v červnu 2012 nezapíšou že NPM 20.12.2011. Ještě se vrátím, mám tedy počkat i s tím zaúčtováním do nákladů až budu mít jistotu že nabylo PM. Je to tak dobře?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2012 17:39
Prosím o radu. Přišlo mi DS usnesení soudu o zrušení konkurzu, do něhož jsem přihlásila pohledávku ve výši 41.000,--. Pohledávka byla zcela uznána, ale já jsem nevytvořila v roce 2009 OP, protože s tím nemám vůbec zkušenosti. Dnes mi poradce řekl, ať si zjistím kdy usnesení o zrušení nabylo právní moci, že tu částku musíme odepsat v tom roce, kdy nabylo. Toto usnesení byla vydáno na přelomu roku a v rejstříku ještě není doložka nabytí právní moci vyznačena. Co mám teď dělat, mám volat na soud a zjišťovat kdy NPM? A je velký průšvih, že nemám vytvořenou tu OP? Omlouvám se, ale nikdy jsem se s tím v praxi nesetkala. Díky všem za rady.