Hlavní navigace

Úrok z hypotéky

• (neregistrovaný)

9. 2. 2012 23:12

Chtěla bych si od zákadu daně odečíst úroky zaplacené hypoteční bance za náš rodinný dům. Jsem OSVČ, jako vedlejší a dělám doma účetnictví. V zákoně o daních z přijmů FO §15 v odst. 3 v úplně poslední větě je psáno, že pokud se předmětný byt či dům použvá také k samostatně výdelečné činnosti nebo pronájmu lze úrok odečíst pouze v poměrné výši. Jak to mám spočitat? A chápu to dobře, že bych si je neměla uplatnit celé, když doma podnikám?
    Moc děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2012 23:17

. (neregistrovaný)

Re: Úrok z hypotéky
      Máte doma nahlášenou provozovnu? Nebo bydliště? Děláte účetnictví doma ve zkolaudované kanceláři-nebytovém prostoru, nebo chodíte ke klientům? Samozřejmě se svým PC

• 10. 2. 2012 17:48

K. (neregistrovaný)

Omlouvám se, nebyla jsem dnes u počítače, tak píši až teď. Momentálně mám provozovnu nahlášenou v bytě, který projanímám a platím z toho daně samozrejmě. Ještě jsem si to nezměnila, protože trvalé bydliště mám ve starém bytě. Účetnictví dělám doma jen v pokoji, ne ve zkoulaudované kanceláři. děkuji moc k.

• 12. 2. 2012 9:23

. (neregistrovaný)

Provozovnu máte jinde, než v domě, za který uplatňujete úroky z hypotéky. Dál bych to neřešila. Pochybuji, že k Vám domů přijdou a budou chtít vidět pracovní stůl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).