Re: Úrok z hypotéky
Omlouvám se, nebyla jsem dnes u počítače, tak píši až teď. Momentálně mám provozovnu nahlášenou v bytě, který projanímám a platím z toho daně samozrejmě. Ještě jsem si to nezměnila, protože trvalé bydliště mám ve starém bytě. Účetnictví dělám doma jen v pokoji, ne ve zkoulaudované kanceláři. děkuji moc k.
Re: Úrok z hypotéky
Provozovnu máte jinde, než v domě, za který uplatňujete úroky z hypotéky. Dál bych to neřešila. Pochybuji, že k Vám domů přijdou a budou chtít vidět pracovní stůl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 2. 2012 23:12
Chtěla bych si od zákadu daně odečíst úroky zaplacené hypoteční bance za náš rodinný dům. Jsem OSVČ, jako vedlejší a dělám doma účetnictví. V zákoně o daních z přijmů FO §15 v odst. 3 v úplně poslední větě je psáno, že pokud se předmětný byt či dům použvá také k samostatně výdelečné činnosti nebo pronájmu lze úrok odečíst pouze v poměrné výši. Jak to mám spočitat? A chápu to dobře, že bych si je neměla uplatnit celé, když doma podnikám?
Moc děkuji za radu