Exekuce-srážka z platu- PROSÍM MZDOVKY

• (neregistrovaný)

10. 2. 2012 9:02

Přišel nám exekuč.příkaz na srážky z platu zaměstnance za dluh vůči bance.Jeho čistá mzda je 8010 Kč, je ženatý a má 1 dítě.Patří manželka s vlastním příjmem k vyživovaným? Musím se zaměstnancem sepsat nějakou Dohodu o srážkách nebo jak zdokladuju manželku a dítě?Při výpočtu nezabavitelné části mi vychází 1/3 0 Kč. Musím Exekutorovi oznámit, že nebudu posílat nic, protože má malý plat? Je to moje první exekuce z platu. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2012 9:12

RenataH (neregistrovaný)

Re: Exekuce-srážka z platu- PROSÍM MZDOV
      Ano,manželka (i když má vlastní příjem) je vyživovanou osobou. Dohodu o srážkách psát nemusíte, srážíte (resp. srážela byste, kdyby bylo z čeho) na základě exekuce, s tím on nemusí souhlasit. Exekutorovi to psát nemusíte, ale pokud má takto malou mzdu stále, nebudete mu srážky provádět, exekutor se stejně časem ozve, takže je dobré mu napsat (ale není to povinnost).

• 10. 2. 2012 9:13

d.w. (neregistrovaný)

Re: Exekuce-srážka z platu- PROSÍM MZDOV
      Ano, počítá se i manželka, která má vlastní příjmy.(vedou společnou domáctnmost) Dohodu nemusíte sepisovat, máte nařízeno srážet exekučním příkazem. Já si jen nechávám od zaměstnance podepsat prohlášení o počtu vyživovaných osob. Je lepší dát exekutorovi vědět, že mzda nedosahuje potřebné výše, ale není to Vaše povinnost. Můžete počkat, až se exekutor zeptá sám po čase, z kterého důvodu není nic sráženo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).