Re: Vyúčtování ZČ-Bylo odvedeno
Do sl. 11 se vyplňuje co bylo odvedeno za konkrétní měsíc 2011. Pokud jsem měla z roku 2010 přeplatek, o který jsem si ponížila např. odvod záloh za leden 2011, pak tento přeplatek zahrnu do sl. 11, protože jinak by mi vycházel nedoplatek. Pokud ale mám přeplatek z roku 2010 o který jsem si žádný odvod neponižovala a pořád tam "trčí", pak ho ani do sl.11 nedávám. Sl.11 je spíše evidenční pro Vás, FÚ vidí, co jste odvedli v průběhu roku.
Ne, platba za rok 2010 tam nemá co dělat! Uvádíte to co bylo odvedeno ZA měsíc zda. období. Já jsem vám jenom psala, že pokud máte přeplatek z roku 2010 a ponižovali si o něj odvody, tak ho tam započítám, jinak ne. Ale pokud jste v roce 2011 dopláceli nedoplatky z roku 2010, tak tyto platby tam nemají co dělat! Např. po podání vyúčtování 2010 mi zůstal na FÚ přeplatek 100 Kč, za březen 2011 jsem měla odvést 1000,- Kč. Odvedu tedy 900,- ale do vyúčtování napíšu do ř. březen sl. 11 odvedeno 1000,- Kč. Ale pokud jsem po podání vyúčtování za 2010 zjistila nedoplatek 100,- ten jsem zaplatila v březnu 2011, do vyúčtování 2011 tu stovku neuvedu!
HP prosím
Dívala jsem se na starší pokyny a do roku 2009 to bylo tak jak jsem psala výše? A od 2010 byla změna? Tak nevím, jestli mám ten rok 2010, kdy to je pravděpodobně špatně řešit. Ještě to shrnu: V 2011 jsem zaplatili 135000, starý dluh byl 70000, takže odvedeno bude 65000? A jak je to s úroky a penále? Ty jsou mimo?
>>>>>Prosím do sl. 11 Bylo odvedeno vyplňujete, co bylo
>>>>>celkem odvedeno a nebo rozlišujete jen co se týká r.
>>>>>2011. Z pokynů jsem pochopila, že by to měli jen
>>>>>platby na
>>>>>rok 2011. Bývalá účetní tam uváděla celkem i co se
>>>>>platilo i na staré roky a FÚ nevrátil. Děkuji
>>>>Do sl. 11 se vyplňuje co bylo odvedeno za konkrétní
>>>>měsíc 2011. Pokud jsem měla z roku 2010 přeplatek, o
>>>>který jsem si ponížila např. odvod záloh za leden
>>>>2011,
>>>>pak tento přeplatek zahrnu do sl. 11, protože jinak
>>>>by
>>>>mi vycházel nedoplatek. Pokud ale mám přeplatek z
>>>>roku
>>>>2010 o který jsem si žádný odvod neponižovala a pořád
>>>>tam "trčí", pak ho ani do sl.11 nedávám. Sl.11 je
>>>>spíše evidenční pro Vás, FÚ vidí, co jste odvedli v
>>>>průběhu roku.
>>>
>>>Takže tam uvádím vše odvedené, i když je to platba
>>>ještě za rok 2010, děkuji
>>
>>Ne, platba za rok 2010 tam nemá co dělat! Uvádíte to
>>co bylo odvedeno ZA měsíc zda. období. Já jsem vám
>>jenom psala, že pokud máte přeplatek z roku 2010 a
>>ponižovali si o něj odvody, tak ho tam započítám,
>>jinak ne.
>>Ale pokud jste v roce 2011 dopláceli nedoplatky z
>Aha děkuji, z pokynů jsem to tak jak píšete pochopila.
>Jen když se tak dívám na starší vyúčtování, tak se tam
>uváděli veškeré platby, které se daného roku netýkaly
>a FÚ to nevrátil...
Ještě za rok 2009 byl úplně jiný systém, od 2010 by to mělo být tak jak píšu, ale třeba minulá účetní jela ještě postaru. Ono je to víceméně jedno, ten sloupeček je víceméně pro vás, abyste věděli, zda ještě něco doplácet nebo ne. FÚ se stejně orientuje podle toho, co je na ODÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 2. 2012 10:48
Prosím do sl. 11 Bylo odvedeno vyplňujete, co bylo celkem odvedeno a nebo rozlišujete jen co se týká r. 2011. Z pokynů jsem pochopila, že by to měli jen platby na rok 2011. Bývalá účetní tam uváděla celkem i co se platilo i na staré roky a FÚ nevrátil. Děkuji