Podání datovou schránkou-penále

• (neregistrovaný)

10. 2. 2012 11:39

Stalo se vám také?: podala jsem za klienta přiznání k silniční dani datovou schránkou,z mé strany vše v pořádku-pc nehlásil při zpracování xml souboru žádnou chybu.Nyní mi fú sdělilo,že se jim zpráva nepodařila otevřít (v jedné zprávě jsem zasílala DPH i silničku,a že se jim běžně stává,že jednu přílohu otevřou a druhou ne) a že tedy vlastně silničku neobdrželi a tedy mám podat znovu nejlépe papírově a že vyměří pokutu 500 za pozdní podání. Jen dodám,že jsem silničku zasílala již 21.ledna a tak bylo dost času ze strany fú mě případně upozornit v čas pro podání bez penále.
    Je hrozné jak je člověk naprosto bezmocný.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2012 11:47

jb (neregistrovaný)

Re: Podání datovou schránkou-penále
      Podle mě máte podáno (výpis s datové schránky), podala bych odvolání.To, že neumí načíst je jejich problém.
      Také jsem těď řešila, volali s FU, že se nepodařilo, ať ihned donesu podepsané a hlavně ne přes podatelnu případně poštu.Poslala jsem jen emailem scan, nemám čas lítat dle jejich potřeby. Tím, že nechtěla donést ofic. potvrdila, že chyba je na jejich straně.

• 10. 2. 2012 11:51

akras (neregistrovaný)

Také jsem chtěla donést přímo k pracovnice, ale v žádném případě, jedině přes podatelnu. No vzteky bych brečela a bránit se budu,ale bojím se,že je to marné

• 10. 2. 2012 11:56

jb (neregistrovaný)

Pokud nebyl soubor poškozen, tak mají smůlu. V tomto případě díky za datové schránky.

• 10. 2. 2012 12:11

stana1 (neregistrovaný)

Stalo se mi to minulý měsíc u VZP a shodou okolností u dvou mých klientů (vždy jiná datová schránka), že při zaslání dvou příloh obdržela VZP jen jednu. VZP sama kontaktovala, že neobdržela jedno z hlášení a to u obou případech. Sdělili jsme č. zprávy přes, kterou to odešlo a bylo po problému. Každopádně máte-li číslo odeslání, tak nemají nárok na žádnou pokutu. Teď mám trochu obavy o ELDP, tam bylo těch příloh podstatně více. Jedu takhle už dva roky a před tím žádný takový problém nebyl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).