Re: Zápočtový list a DPP
>>>Dobrý den, to fakt? musíme dělat?
>>>Právě chystám mzdy.. DPP je 25 všechny kolem 5 tis. a
>>>méně...
>>>To FAKT musím dělat... a když jim to pošlu poštou,
>>>jak
>>>jim budu vysvětlovat? k čemu to je?
>>>
>>>Blanka
>>
>>Pláčete pěkně, ale na špatném hrobě. FAKT MUSÍTE,
>>pokud nechcete porušovat zákon, pokud vám porušování
>>zákona nevadí, nemusíte.
>
>jojo.. já vím, že pláču blbě... ale....:)))
>nojo.. tak jdu tisknout další papíry:)) a psát
>obálky...
>zákon je to ale "zprasenej" a ten kdo ho schválil by
>měl platit náklady:)))
>:)) tak, jsem si ulevila..
nepláčete blbě, pláčete pěkně...
ale vy nejste povinna zápočťáky posílat. Takže si počkejte, až si pro ně zaměstnanci přijdou...pak je teprve tiskněte...
>
současné době je zákonem stanoveno, že při každém ukončení pracovního vztahu, tedy i u dohod o provedení práce, musí zaměstnavatel předat zaměstnanci nejpozději poslední den pracovního vztahu tzv.zápočtový list ( viz § 313 odst.1 zákoník práce) popř. doručit poštou do vlastních rukou ( poštovné á 44,--Kč).
Při konzultaci se zástupcem inspektorátu práce mi bylo sděleno, že pokud zaměstnavatel tuto povinnost při ukončení DPP nesplní, bude to ze strany inspektora při kontrole zaměstnavatele nedodržení zákona a zaměstnavatel může být pokutován.
nojo, ale jsem četla toto a tam je předat, nebo doručit....
takže bulím ještě víc:))
A navíc, teď jsem si znovu ten § přečetla, ale o případném doručení, tam fakt nic není. Ani v komentáři - pouze je povinen vydat při skončení, tedy poslední den PP. Já všem nařídím, aby poslední pracovní den se dostavili ke mně a předání si nechám podepsat a hotovo.
Máte pravdu, šla jsem si najít par. 313 platný od 1.1.2012 a tam není, že mu to musím doručit, to říkají jen na inspektorátu práce.
Já jim nemohu říct, aby se dostavili... přednáší podle regionu - přednášky domlouvají jednotliví obchodní zástupci.. hm.. tak is to asi jen vytisknu... jim to k ničemu není a prostě si to nevyzvedli
Děkuji moc...
Blanka
to je bezvadný, to se zase našim zákonodárcům něco povedlo, jak praví klasik "dej blbci funkci a vymyslí lejstro" , my sjednáváme DPP na celý rok a chodí podle našich potřeb, takže většinou ani nevědí (ani my nevíme), že jdou naposledy, že už je nebudeme potřebovat...
To by mě docela zajímalo, jak tohle bude IP kontrolovat...
no vidíte a náš právník mi na můj návrh - DPP na celý rok a přikládat v měsíci docházku a co dělal - jednou ve skladu, jednou pomohl v archivu, jednou uklízel areál pár hodin v měsíci - že to zavání "nelegání prací".. že to raději nemám vůbec dělat, a psát raději na každý měsíc dohodu:)))
...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 2. 2012 13:29
Dobrý den, to fakt? musíme dělat?
Právě chystám mzdy.. DPP je 25 všechny kolem 5 tis. a méně...
To FAKT musím dělat... a když jim to pošlu poštou, jak jim budu vysvětlovat? k čemu to je?
Blanka