Re: Daňové náklady závodní stravování
Dle § 24 odst. 2 písm. j bod 4. je daňovým nákladem provoz vlastního stravovacího zařízení, kromě hodnoty potravin. Cena bez DPH, kterou Vám platí Vaši a cizí zaměstnanci, je vyšší než hodnota potravin bez DPH, takže nemusíte zaměstnancům na oběd přispívat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 2. 2012 14:43
Máme vlastní stravovací zařízení,
vaříme obědy pro zaměstnance i pro cizí
Kolik musíme přispívat na 1 oběd zaměstnance, aby náklady byly daňově účinné.
Cena oběda včetně DPH pro cizí 50,-
pro zaměstnance 25,-
Náklady na 1 oběd cca 40,- bez DPH
Spotřeba potravin na 1 oběd cca 16,50 bez DPH