Re: vyúčtování daně/zaměstnanci sloupec
Ve Vyúčtování zálohové daně se neuvádí KDY bylo odvedeno, alwe že bylo odvedeno. Tedy, řádek únor - výše odměny - sl.11
taková částka, která byla odvedena.
Nenechte se splést Vyúčtováním srážkové mzdy , kde se začíná
měsícem lednem, ve kterém se uvádí částka, která měla být a byla a sražena v lednu ( z prosincové odměny, mzdy) a nakonec bylo odvedeno . Končíte prosincem,ale bude v něm srážková daň sražená a odvedená za listopad . (= sráží se do konce následujícího měsíce) . Příští rok zas budete pokračovat ve stejném pořadí, takže začnete lednem, kde bude daň sražená z prosince atd....
Vyúčtování zálohové daně se takto nesleduje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 2. 2012 15:49
Dobrý den,
dělám poprvé vyúčtování daní z příjmů ze závislé činnosti za zaměstnance a dohodáře a mám dotaz.
V měsící březnu jsme odvedli daň 5000 Kč za únorové mzdy.
V květnu mi podnikatel donesl dvě dohody o provedení práce převyšující částku 5000 Kč, které ale byly sepsány na měsíc únor a v únoru i vyplaceny. Daň z těchto dohod jsem tedy odvedla až v květnu, do účta ale zaevidovala jako únorový náklad. Jedná se mi o to, zda odvod za dohodáře mám v sloupci 11 napsat do řádku bylo odvedeno v únoru nebo až do řádku květen kdy byly peníze skutečně odvedeny... Asi je to blbý dotaz, ale já nenašla ani nic v pokynech, podle čeho se sloupec 11 vyplnuje.