Re: Neplacené volno
Pokud nejste tedy např. na živnostenský list, máte normální pracovní smlouvu, tak tímto způsobem opravdu nemůže. Může Vám nařídit např. čerpání dovolené. Neplacené volno ne, maximálně pokud se jedná o překážku na straně zaměstnavatele, potom by Vás musel ale zaplatit v tomto režimu. Ne neplacené volno.
Živnost nemám, zavřel to aby ušetřil na mzdových nákladech za zaměstnance, protože mu to teď přes zimu nevydělává. Dovolenou - mám jen novou na letošní rok mi také nechtěl dát, prý neví co bude dál... asi bude nejlepší se obrátit na úřad práce co?
Jinak děluji za radu.
Zavřel to, aby ušetřil na mzdových nákladech - tak to plete pan majitel. Pokud má zaměstnance, tak má určitě povinnosti. Neplacené volno neexistuje. Škoda, že Vám to nedal písemně. Napsala bych mu, že žádáte o přidělení práce dle platné smlouvy, on at se Vám k tomu písemně vyjádří a to okamžitě. Jinak samozžejmě úřad práce a inspektorát práce - pohrozte mu taky trošku, když on na Vás ze dne na den takto.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2012 8:47
Dobrý den,
pracuji v pohostinství a zaměstnavatel se rozhodl během týdne, že na měsíc únor zavře restauraci, jenže mi ústně ze dne na den sdělil, že mám na celý měsíc neplacené vonlo - může si to dovolit?
Děkuji.
Lenka