Re: DPPO odpisy
Ano, protože budova je hmotný majetek podle ZDP, kdežto drobný majetek ne - ten uvedete pouze na ř. 12 oddlí B.
Vyplnila jsem daň.příznání podle Vaší rady - ale program mi "nutí" dát na řádek 150 částku zohledňující i odpisy drobného majetku - protože v pomocném řádku 0 pro úče odpisy mi to hlásí, že mám napsat odpisy vč. odpisů na řádku 12..víte tedy určitě, že snížím VH o 19tis?nerada bych přiznala nižší daň a pak platila penále:-(
děkuji
Odpisy drobného majetku snad už máte zohledněny ve výsledku hospodaření, v DP se už nic nezohledňuje. Do ř. 150 patří pouze orzídl mezi daňovými a účetními odpisy majetku, který je definován jako hmotný majetek dle ZDP. Když dáte na ř. 150 ještě jednou odpisy drobného majetku, budete je tam mít podruhé, a tím snížíte daň a při případné kontrole Vám doměří daň i penále.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2012 18:11
Dobrý večer - mám dotaz ohledně daňového přiznání PO a moc prosím o radu..
firma měla v roce 2011 úče odpisy budovy 95000Kč a daňové 114000Kč. pak taky odepisovala 50% z ceny drobného majetku (4000kč). Jde mi o to, jak nyní upravím VH?!
Jestli na řádku 150 dám rozdíl mezi úče a daň odpisy 19tis a tedy VH snížím o 19tis. a odpis drobného majetku dám pouze informativně na řádek 12 oddíl B)
nebo?
na řádku 150 dám (a tedy o tuto částku snížím VH)rozdíl mezi daň.odpisy a úče odpisy + odpisem drob.maj = 15000Kč
Předem děkuji