Re: Doložení příjmů
Měl byste mít od zaměstnavatele ELDZ
tedy evidenční list důchodového zabezpečení a tam máte uvedenou mzdu - tohle doložit k přiznání
ovšem pokud ELDZ nemáte, tak poproste OSSZ ke které patříte
ať Vám vystaví kopii - taky jsem to takhle udělal, protože když firma se rozhodne, že nebude s níkým komunikovat tak to opravdu dodrží.......
Ano, právě to se asi stalo. Jednatelem je prý tzv. "Bílý kůň", nejprve jsem myslel,že napíši doporučený dopis,ale dnes se v sídle firmy objevila cedule,že už zde nesídlí. Takže by to asi stejně nikdo nepřevzal. V OR zatím jiné sídlo uvedeno není. V prostorách firmy je již jiná firma a pracovnice, která tuto agendu vedla, tam také již není. Zkusím tedy tu OSSZ. Díky za radu.
Tak jsem se obrátil na OSSZ, ale jak jsem tušil, evidenční listy tam za minulý rok nemají. No pravda za loňský rok ještě mají čas, ale to už bude po přiznání a kdoví, zda tuto povinnost vůbec splní :) Na FÚ jsem se ptal, zda mohu příjmy doložit výplatními páskami, ale moc se to paní nelíbilo. Zítra tam jdu osobně, tak uvidím, co vyřídím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 2. 2012 10:07
Dobrý den, vzhledem k souběhu příjmů od dvou zaměstnavatelů jsem povinen předložit FÚ daňové přiznání k dani z příjmů za rok 2011,ale jeden ze zaměstnavatelů, i když v obchodním rejstříku figuruje, původní činnost již neprovozuje a není na koho se obrátit ve věci potvrzení příjmů.Můžete mi poradit, jak tuto skutečnost lze řešit? Děkuji.