Doložení příjmů

• (neregistrovaný)

13. 2. 2012 10:07

Dobrý den, vzhledem k souběhu příjmů od dvou zaměstnavatelů jsem povinen předložit FÚ daňové přiznání k dani z příjmů za rok 2011,ale jeden ze zaměstnavatelů, i když v obchodním rejstříku figuruje, původní činnost již neprovozuje a není na koho se obrátit ve věci potvrzení příjmů.Můžete mi poradit, jak tuto skutečnost lze řešit? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 2. 2012 10:11

karlikk (neregistrovaný)

Re: Doložení příjmů
      na spelčníka nebo jednatele to nejde? Nebo na člověka , který jim dělal mzdy to taky nejde?

• 13. 2. 2012 10:13

jirka36 (neregistrovaný)

Měl byste mít od zaměstnavatele ELDZ
      tedy evidenční list důchodového zabezpečení a tam máte uvedenou mzdu - tohle doložit k přiznání
      ovšem pokud ELDZ nemáte, tak poproste OSSZ ke které patříte
      ať Vám vystaví kopii - taky jsem to takhle udělal, protože když firma se rozhodne, že nebude s níkým komunikovat tak to opravdu dodrží.......

• 13. 2. 2012 10:38

xx (neregistrovaný)

Ano, právě to se asi stalo. Jednatelem je prý tzv. "Bílý kůň", nejprve jsem myslel,že napíši doporučený dopis,ale dnes se v sídle firmy objevila cedule,že už zde nesídlí. Takže by to asi stejně nikdo nepřevzal. V OR zatím jiné sídlo uvedeno není. V prostorách firmy je již jiná firma a pracovnice, která tuto agendu vedla, tam také již není. Zkusím tedy tu OSSZ. Díky za radu.

• 14. 2. 2012 13:01

xx (neregistrovaný)

Tak jsem se obrátil na OSSZ, ale jak jsem tušil, evidenční listy tam za minulý rok nemají. No pravda za loňský rok ještě mají čas, ale to už bude po přiznání a kdoví, zda tuto povinnost vůbec splní :) Na FÚ jsem se ptal, zda mohu příjmy doložit výplatními páskami, ale moc se to paní nelíbilo. Zítra tam jdu osobně, tak uvidím, co vyřídím.

• 15. 2. 2012 14:46

seila (neregistrovaný)

Pokud u firmy nepořídíte, podejte přiznání do konce března zatím jenom s tím, co máte, až obdržíte evidenční list, můžete podat dodatečné přiznání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).