Re: DP 2011 - manželka
Bere se příjem manželky za celý rok, slevu na ni ale byste mohl uplatnit jenom za 5 měsíců (srpen-prosinec). Je ale důležité, co ona opravdu bere, zda peněžitou pomoc v mateřství nebo rodičovský příspěvek, protože PPM se do toho příjmu 68 tis počítá, zatímco RP nikoli.
PPM je jen 6 měsíců a začíná se pobírat už před porodem. Takže si zjistěte, jak dlouho ji manželka brala a jak byla vysoká. Rodičovský příspěvek se do příjmu manželky nepočítá. Taky nezapomeňte, že mezi PPM a RD pravděpodobně čerpala dovolenou v zaměstnání, to do příjmu taky počítáte.
Děkuji, synovi je 17 měs. v roce 2011 tedy manželka nemohla pobírat PPM, to bylo v roce 2010.
A jak mě bylo vysvětleno, chybně jsem napsal PPM, jedná se o rodičovský příspěvek.
Každopádně jsem ani toto netušil. Určitě se tyto informace budou někomu hodit.
Velice děkuji a přeji příjemný den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 2. 2012 10:45
Dobrý den,
manželka pobírá peněžitou pomoc v mateřství 7.600,- Kč.
Manželé jsme od 15.7.2011.
Mohu si v DP 2011 uplatnit slevu na manželku za 5 měsíců?
Nebo se bere příjem manželky za celý rok 2011 (tj. 91.200,- Kč) a tudíž si slevu uplatnit nemohu?
Já myslím, že mohu, protože manželé jsme od 15.7.
Ale raději bych si to chtěl nechat ověřit :)
Velice děkuji