Re: Roční zúčtování - lze podepsat až 17
Účetní máme v úplně jiném městě a toho 17. by měla být na firmě. Nejdříve jsem požadovala, aby mi dokumenty zaslali poštou a já bych jim je vyplněné odeslala zase zpět, ale to mi odmítli, že to vyřešíme až toho 17. Tak právě nechci, aby tam potom třeba vzniknul problém a vymluvili se na to, že mi nic nevyplatí, protože jsem prohlášení podepsala pozdě...
No, pokud je účetní slušná ženská, tak by být problém neměl, nevím, jakou tam máte zkušenost. I kdyby se ale cokoliv zhroutilo, můžete si podat přiznání sama....
takže byste o vrácení peněz přijít rozhodně neměla.
Dá se třeba podepsat zpětně - myslím jako že bych toho 17. napsala jako datum vyplnění 15.2.? S žádostí, že budu chtít provést roční zúčtování jsem účetní informovala již na začátku února mailem - lze to pak v krajním případě použít na svoji obhajobu?
Ano datum můžete antidatovat, avšak tohle je opět jen na účetní, pokud s ní máte spory tak Vám může říct, že jste přišla podepsat pozdě a že máte smůlu - je to jen o důvěře. Jinak o roční zůčtování musíte požádat písemně (nejlépe vyplněním a podpisem 3.části prohlášení). Mail je také písemná forma, ale já osobně bych raději ještě volila i doručenku.
Daň. přiznání má být podepsáno do 15.2. Pokud jste se s nimi rozešla ne zrovna v dobrém, pak by bylo vhodné, abyste tento termín dodržela nebo se může stát, že až se 17.2. objevíte, tak Vám bude řečeno, že už je pozdě
nebylo by pro Vás lepší, abyste si požádala o Potvrzení o zdanit. příjmech a podala si daň. přiznání sama? Co když Vám přeplatek nebudou chtět vyplatit, to se s nimi budete soudit? Vím, je to jejich povinnost, aby vyplatili, ale abyste si zbytečně nepřidělala problémy, když jste spolu moc dobře nevycházeli.
Dá se třeba podepsat zpětně - myslím jako že bych toho 17. napsala jako datum vyplnění 15.2.? S žádostí, že budu chtít provést roční zúčtování jsem účetní informovala již na začátku února mailem - lze to pak v krajním případě použít na svoji obhajobu?
V podstatě jsou tu 2 možnosti, ale která je pravděpodobnější víte nejlíp vy.
1) MÚ je mrcha a 17 řekne že je pozdě. V takových případech nemá smysl nic "obhajovat" nebo na něčem trvat atd. Podat DP není nic složitého a je to jistější než RZD od takové paní.
2) MÚ není mrcha , v tom případě do žádosti musíte napsat 15. a ne 17. a ona vám RZD udělá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 2. 2012 13:05
Dobrý den,
prosím o radu. Dostala jsem po skončení RD výpověď (resp. dohodu) pro nadbytečnost, bylo mi vyplaceno odstupné, čímž pádem by mi měla být vrácena celá daň. Účetní mi řekla, ať se stavím Prohlášení poplatníka podepsat až 17.2. (vím, že má být nejpozději do 15.2.) - je to možné, nevadí to něčemu? Nerada bych se dočkala zase nějakého "podfuku" ze strany firmy, mám s nimi dost špatné zkušenosti...
Děkuji moc