Výpočet pracovní doby

• (neregistrovaný)

13. 2. 2012 17:09

Dobrý den,
    od ledna zaskakuji za nem.kolegyni mzdové - počítám lednové výplaty - můžu poprosit o radu? - zam. cca v 5.50 dorazí na firmu, převezme si montážní auto, případně si doloží materiál, kabely, apod. a odjede na montáž - např. cesta trvá 45 minut začíná tedy pracovat v 6.45 hodin - odpracuje 8,5 hodiny - v 15.45 odjede zpět na firmu - tam dorazí v 16,30 - já mu to počítala jako 10,5 hodiny, ale šéf mi to vrátil, že proplácí pouze dobu v areálu fabriky,kde pracovali těch 8,5 hodiny, cesta se nepočítá, to je za leden asi nejdelší cesta , jinak popojíždí v okolí - 10min až těch 45 minut, prý je to i někde v zákoně, ale teď mi to hledat nebude, tak nevím, je fakt, že když to napočítám i s cestama, tak mají všichni docela dost přesčasů, hledám v zákoníku, jen by mě zajímalo, jak to tedy je děkuji,

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 2. 2012 20:34

Líba (neregistrovaný)

Re: výpočet pracovní doby
      Mzda je jen za práci, cesta se počítá, jen pokud spadá do běžné pracovní doby, potom by měla být cesta placena průměrem jako překážka na straně zaměstnavatele. Cesta po pracovní době je neplacená, za ní se platí jen stravné. V zákoně to taky hledat nebudu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).