Re: Kontrola FÚ - opravný daňový doklad
Na každém školení tvrdili, že vratka DPH státu musí být v tom měsíci,kterého se to týká. Nemá na to vliv obdržení dokladu.
Asi si kontrola tohot nevšimla.
A jak to prosím řešíte v praxi? Nečekáte na opravný doklad a na faktuře přijaté si neuplatníte nárok na DPH třeba konkrétně u palet, když vím, že je vždy "hromadně" jednou za čtvrtletí zaměstnanci vracejí? Tak na přijaté faktuře už si toto vyčleníte? Nebo jakým způsobem to praktikujete? Poradíte prosím?
Prosím, ale já nemám žádný doklad o vratce palet. Oni ty palety střádají a pak vrátí hromadně, tudíž mám doklad o vrácení přiložený k dobropisu po dvou měsících, ale tu hodnotu palety vidím na dodavatelské faktuře, tak že bych si jí ofotila a interním dokladem odvedla DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2012 12:34
Byla u nás kontrola z FÚ na DPH 11/2011.
Měla jsme ODD za vrácené zboží z října, datum přijetí fa listopad, dph bylo listopad a ony nic nenamítaly.
Četla jsem tady i jinde toho spoustu, ale myslím, že to měly chtít přehodit do října, ne?