Re: Montáž oken na obecním úřadě plátce
Základní otázka je zda fakturujete plátci (pak režim přenesení DP)
nebo neplátci - pak fakturujetse s DPH.
Jsou i výjimky ale toto je základ.
Je obecní úřad plátce?
ANO - přenesení
NE - s DPH
Jejich ekonomickou činnost neřešte.
Moc to neřešte nebo se z toho zblázníte. Řídil bych se názorem GFŘ http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/cds/2012_DPH_RC_obce_01.pdf
Zjednodušeně řečeno: poskytne-li Vám obec na objednávce nebo ve smlouvě své DIČ, má se za to, že vystupuje jako plátce DPH a faktura bude v režimu PDP. Neuvede-li své DIČ, vystupuje jako neplátce čili klasický režim.
Informace GFŘ, kterou jsem uvedl, je ze dne 7.2.2012. Pokud jste byla na školení před tímto datem, pak Vám skutečně mohli vykládat původní znění stanoviska. Pokud to bylo po tomto datu, pak se školitel zřejmě nestihl s tímto upřesňujícím názorem ještě seznámit. Situace se mění každým okamžikem a je dobré sledovat novinky na stránkách cds.mfcr.cz.
Dobrý den,
já jsem byla dnes na školení a tam nám říkali, že většinou nemůže nijak zjistit jestli to bude odběratel používat pro ekonomické nebo soukromé účely. Takže pokud Vám přímo neřekne že to bude pro soukromé účely (raděj si to nechat písemně potvrdit), tak to fakturovat vždy s PDP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2012 13:38
Dobrý den,
fakturace montáže oken na obecním úřadě, s DPH nebo režim přenesení daňové povinnosti?
To jsem byla na školení, zdálo se mi to jasné ale teď to
vůbec nechápu. Co je myšleno tím pro ekon.činnost a pro neek.činnost?
Poradí mi někdo, kdo to pochopil?
Děkuji.