Re: Daň z příjmu FO - začal jsem pracova
Sleva na poplatníka se uplatní celá (23640,-), sleva na studenta za 8 měsíců, bude-li třeba. Úřad práce nikam nepíšete.
Vy jste neměl podepsané prohlášení poplatníka, že si nemůžete nechat udělat roční zúčtování daní u posledního zaměstnavatele a musíte dělat daňové přiznání?
Těch 8 měsíců si ale uplatňuje táta jako že jsem byl vyživované dítě.
Zaměstnavatel mi to odmítl udělat, protože prý je to pro něj moc složité - úřad práce + zaměstnání + zaměstnání. Tak jsem si sehnal všechny doklady a zasekl jsem se.
Z toho, co píšete mi vychází, že by mi všechno vrátili.
Filip
Táta si uplatní 8 měsíců daňové zvýhodnění na dítě a vy si můžete uplatnit 8 měsíců slevu na studenta. Navzájem se to nevylučuje. Vám však bude zřejmě stačit sleva na poplatníka. Je pravděpodobné, že vám bude vrácena celá zaplacená daň. Od takové účetní, pro kterou je tohle složité, bych si RZD taky nenechala dělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2012 14:37
Dobrý den, v loňském roce jsem v srpnu ukončil SŠ. V září jsem byl veden na úřadu práce. Od října do prosince jsem byl zaměstnán u dvou zaměstnavatelů (po sobě). Přiznání si mám udělat sám. Nevím, jak se vypořádat s tím úřadem práce. Žádnou podporu jsem nebral. Mohu si i za tento měsíc snížit základ daně o 1.970,- Kč nebo ne?
Děkuji za radu.