Re: Vyřízení dědictví
tak to nechte tak, ale pozor na § 140 obč. zák., on může svůj podíl převést na osobu blízkou bez Vašeho souhlasu, jinak při převodu na další osoby musí mít spoluvlastnícvi možnost uplatnit předkupní právo. Pokud by zemřel, tak proběhne dědické řízení a zase se to bude dělat dále.
tak to je opravdu důstojný závěr večera, příště, když budete chtít něco poradit, tak napište srozumitelně, o co vlastně kráčí, toto vše mění situaci, u družst. bytu není žádné vlastnictví ale jde o práva a povinnosti člena BD, čili je rozhodující, jak dopadlo dědické řízení, kdo zůstal jako člen BD s povinností vyplatit ostatní.
Aha,tak to se omlouvám,trochu v tom mám sama guláš,teda asi pro vás co tomu rozumí trochu hodně;o)),ale vzhledem k tomu,že se v tom nevyznám se právě ptám...členem družstva zůstali všichni-my pozůstalí po mamce a bývalý manžel.ale nevím,jak z něj to vyplacení dostat.
Tak to tak čtu, ten pán je další adept na bezdomovce, což. To musí pro něj být taky dost stresující, 30 nebo i více let bydlí v bytě a teď pro něj úplně cizí lidi po něm chtějí nějaký podíl.... No, nic, to byla jen poznámka, asi ten pán nemá klidný spaní
Re: Vyřízení dědictví - právník
Nevím,za celý rok poslala jeden dopis,musela jsem ji pořád volat a zjišťovat co je nového a pokaždé nic,vůbec to neřešila,když jsem tam přišla tak to hledala...nevím,asi to pro ní nebylo finančně zajmavé nebo co...tak mi řekla,že to nemá smysl,že to mám nechat tak...
Re: Vyřízení dědictví - právník
už je to celé nějak zmatečné, máte usnesení soudu o vypořádání dědictví? Podívejte se do něj, kdo vlastně co zdědil,jak to dopadlo s členstvím v BD, kdo je dědic a tím nový člen, jak se mělo dědictví vypořádat, byla matka členem BD před uzavřením 2. manželství, nebo se stali s druhým manželem společnými členy BD? Je to mnoho nejasností, to se nedá nijak zhodnotit. Není zatím vůbec jasné, na základě čeho 2. manžel byt užívá.(nebo jsem už zpitomnělej a nedokážu to z celého příspěvku vyčíst).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2012 14:55
DObrý den,chci se zeptat..před 3-lety mi umřela maminka,po ní jsme měli zdědit podíl z bytu,který dodnes užívá její bývalý manžel,ale bohužel se nevypořádali,nemá k tomu žádné doklady,tudíž z toho máme mít podíl.Bohužel se nemá k tomu nás vyplatit a stále se vymlouvá,že prostě nemá peníze.Několikrát mi psal jeho již snad 3. právník,ale když jsem mu odepsala,neragoval.Moje právnička to měla na starosti rok a nic se nzeměnilo,nereagoval ani na ni,tak mi řekla,že to mám nechat tak,že on bez našich podpisů z bytem nehne a když bude chtít,tak nás bude muset vyplati.ALe trvá to už 4roky,mezitím umřel i otec a stále se nic neděje.Právnička poradila nechat to tak,ale přece by to mělo jít nějak vyřešit.BOhužel nemám finanční prostředky to dát k soudu.Děkuju.