Re: Jak se počítá nemocenská ?
Ani z jednoho. Pro vyplacení nemocenské je rozhodným obdobím předcházejících 12 měsícú.
Re: Jak se počítá nemocenská ?
Jste moc laskavá,že jste mi poradila.
Aha a já právě myslela,že i těch 21 dnů ,co vyplácí zaměstnavatel se počítá za celý předchozí rok ..no vůbec se v tom nevyznám ,už jsem hodně dlouho nemarodila ,tak se neorientuji.Můžu ještě jednu otázku ? Nevíte ,kolik je asi ten denní výměr ,když jsem měla za poslední rok průměrnou hrubou mzdu asi 20000 kč ? Ještě jednou vám moc děkuji. Zdenka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 2. 2012 15:42
Dobrý den ! Může mi prosím někdo poradit ?Marodila jsem od 14.12.2011 do 1.2.2012. Zaměstnavatel platí prvních 21 dní. Bylo mi tedy vyplaceno za prosinec 13 prac. dní (z toho 3 dny se neplatí) takže za 10 dní jsem dostala 4180 kč , což tedy na den vychází 418 kč. Ale za zbývající 2 dny v lednu mi vyplatil 1050 kč ,což je na den 525 kč. Takže teď nevím ,jestli neudělala účetní nějakou chybu ... jak je možný takový finanční rozdíl ? A kolik mi teda přiznali na sociálce na vyplacení zbývajících peněz ?Moc tomu nerozumím ,budu vám vděčná za radu .