Re: potvrzení dárce krve
Pokud vím, na potvrzeních, která z-ci dokládají jako omluvenku, vůbec nemusí být uvedeno, že jde o bezpříspěvkový odběr. Takže na základě takového potvrzení vám mzdovka dar nemusí uznat.
Děkuji...
To vím, že by mi to vydala, ale přijde mi zbytečné to dokládat znovu, když vím, že jinde to stačí - jde mi o princip zda musím, či nemusím. A vzhledem k tomu, že přítel nemusí, protože jiiž splnil podmínku doložení do 15.února (dokládal to před tímto datem v průběhu roku), tak si myslím, že by ta potvrzení co má měla stačit...
nemyslím si, že jsem byrokrat, ale jako mzdovka požaduji k RZD to souhrnné. Nemohu hledat v docházkách nějakou propustku a navíc taková propustka určitě nesplňuje všechny náležitosti, které má mít potvrzení o přijetí daru. Pokud to vaší mzdovce stačí...mně by nestačilo...finančáku určitě taky ne
abyste se pak nedivila, že tam odběry krve nebudete mít uplatněné.
Dobrý den,
řeším stejný problém se svojí mzdovou účetní.
V průběhu roku dokládám potvrzení o odběru krve, na kterém je jasně napsáno, že se jedná o bezpříspěvkový odběr krve. Zároveň je zde uvedena výše daru. Tím je splněny veškeré náležitosti a požadavky dle zákona.
Účetní však po mne chce k RZD doložit toto potvrzení opětovně - i když již originál má. Mně osobně toto jako byrokracie příjde.
Přítelkyně pracuje na FÚ a jim stačí tyto jednotlivé potvrzení během roku. Tak proč mzdovým účetním ne??
Ještě doplňuji, že se nejedná o žádnou "propustku" jak uvádíte, ale o Potvrzení pro dárce krve, které mimo jiné obsahuje veškeré náležitosti uvedené v § 38l. Mně to právě uznat nechce, takže pokud neuzná, podám si přiznání sama, kde doložím jako loni kopie jednotlivých potvrzení, které mi sloužili jako "propustka" v zaměstnání, tak jako potvrzení o daru... Souhrnné potvrzení jsem nikdy nepotřebovala. Děkuji ale za Vaše názory, bohužel mám jiný názor...
Nechci se s Vámí přít, zda je to byrokracie nebo ne, ale uvádím případ: Pracuji jako mzdová účetní v podniku, kde je 400 zaměstnanců, jsem na mzdy pouze jen já. Z tohoto počtu asi 60 zaměstnanců je bezplatných dárců krve. Každý měsíc je jich 10-20. Teď si vemto, že některý z nich daruje krev 5x za rok, některý i vícekrát + některý i plazmu. Co je podle Vás jednoduší, když každý zaměstnaec doloží k ročnímu zúčtování jedno potvrzení transfúzní stanice, nebo já jako mzdová účetní budu kopírovat každý měsíc všechna doložená potvrzení a někde ukládat, abych je potom mohla doložit k ročnímu zúčtování? Jestli budu mít 2zaměstnance, nebude problém.
Dobrý den,
děkuji za potvrzení toho, že žádný zákon mi neukládá dodat potvrzení o darování krve 2x tak jak zde někteří píší.
Je mi jasné, že je pro Vás mnohem jednodušší, pokud Vám zaměstnanec donese "souhrnné" potvrzení na konci roku. A pokud bych od své účetní viděl "normální" a slušný přístup tak se také pokusím jí toto potvrzení dodat společně s RZD. Bohužel její přístup takový nebyl a tak nakonec raději podávám přiznání sám, než abych se zbytečně stresoval :)
Přeji hezký zbytek dne
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 2. 2012 9:47
Dobrý den,
pokud v průběhu roku mzdové účetní doložím potvrzení o bezplatném darování krve (z důvodu omluvení nepřítomnosti - dáváme originály), jsem pak povinna dokládat potvrzení znovu současně s prohlášením? Jeví se mi to jako zbytené vzhledem k tomu, že již ta potvrzení obdržela. Moc děkuji