Re: Slovák a DP, příjem v 2011 i ze Slov
U nerezidenta RZD lze. Pokud je rezident, zdaňuje celosvětové příjmy (i když může uplatnit vynětí), což není na RZD.
Re: Slovák a DP, příjem v 2011 i ze Slov
Já vám všem moc děkuji za komentáře. Mám první případ, proto se můžu zdát trošku natvrdlá. Psala jsem, že přinesl potvrzený daňový domicil v ČR, tzn. rezidentem ČR a zdaňování celosvětových příjmů...to je jasné. Řekla jsem mu, že RZD neprovedu, ale nabídla mu pomoci s DP. On chce uplatnit úroky z úvěru na nemovitost na Slovensku...je tohle vůbec možné? Penzijní připoj. také, ale to možné je že? Zřejmě mu prostě nějakým způsobem vyplním DP a je na FÚ jestli mu to odsouhlasí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2012 9:55
Prosím o radu,
Slovák v 2011 dva po sobě jdoucí zaměstnavatele (do 30.6.11 na Slovensku, od 1.7.2011 doteď v ČR). Má potvrzený domicil od českého FÚ. Chce uplatnit úroky z úvěru na nemovitost na SK. Můžete mi poradit jak se postupuje? Můžu jako 2. zaměstnavatel provést RZD a uplatnit úroky, nebo si musí podávat DP sám. Jak se přihlíží na příjmy ze záv. činn. na Slovensku? Uvádí se do DP nebo se na ně nemusí přihlížet? Lze ty úroky uplatnit? Samozřejmě při splnění podmínky vlastnictví apod.
Děkuji za pomoc