Slovák a DP, příjem v 2011 i ze Slovensk

• (neregistrovaný)

16. 2. 2012 9:55

Prosím o radu,
    Slovák v 2011 dva po sobě jdoucí zaměstnavatele (do 30.6.11 na Slovensku, od 1.7.2011 doteď v ČR). Má potvrzený domicil od českého FÚ. Chce uplatnit úroky z úvěru na nemovitost na SK. Můžete mi poradit jak se postupuje? Můžu jako 2. zaměstnavatel provést RZD a uplatnit úroky, nebo si musí podávat DP sám. Jak se přihlíží na příjmy ze záv. činn. na Slovensku? Uvádí se do DP nebo se na ně nemusí přihlížet? Lze ty úroky uplatnit? Samozřejmě při splnění podmínky vlastnictví apod.

Děkuji za pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 2. 2012 14:24

jáxxxx (neregistrovaný)

Re: Slovák a DP, příjem v 2011 i ze Slov
      No já bych si to taky myslela, ale že prý když má zaměstnavatele z EU a navíc ne souběžně, ale pěkně po sobě, tak prý RZD lze. To mu prý řekli na FÚ....a teď mu vysvětlete, že mu RZD neprovedete....když on si myslí že na to nárok má.

• 16. 2. 2012 14:32

L. (neregistrovaný)

U nerezidenta RZD lze. Pokud je rezident, zdaňuje celosvětové příjmy (i když může uplatnit vynětí), což není na RZD.

• 17. 2. 2012 10:46

jáxxx (neregistrovaný)

Já vám všem moc děkuji za komentáře. Mám první případ, proto se můžu zdát trošku natvrdlá. Psala jsem, že přinesl potvrzený daňový domicil v ČR, tzn. rezidentem ČR a zdaňování celosvětových příjmů...to je jasné. Řekla jsem mu, že RZD neprovedu, ale nabídla mu pomoci s DP. On chce uplatnit úroky z úvěru na nemovitost na Slovensku...je tohle vůbec možné? Penzijní připoj. také, ale to možné je že? Zřejmě mu prostě nějakým způsobem vyplním DP a je na FÚ jestli mu to odsouhlasí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).