Re: sazba % DPH na fa u PDP musí být uve
Pro někoho asi malichernost,ale také požaduji doplnění sazby daně.
2.1.1 Povinnosti poskytovatele plnění v režimu přenesení daňové povinnosti
Poskytovatel stavebních a montážních prací má v rámci režimu přenesení daňové povinnosti na DPH povinnost:
a.vystavit daňový doklad a to do 15 dnů ode dne uskutečnění zdanitelného plnění (§ 26 zákona o DPH) se všemi náležitostmi běžného daňového dokladu podle § 28 odst. 2 zákona o DPH (včetně sazby daně), ovšem s výjimkou výše daně. Na místo toho na vystaveném daňovém dokladu musí uvést sdělení, že výši daně je povinen doplnit a přiznat plátce, pro kterého je plnění uskutečněno
b.vést evidenci o plněních poskytnutých v režimu přenesení daňové povinnosti a výpis z této evidence předložit správci daně (viz. bod 2.5.)
c.vykázat poskytnutí těchto plnění v daňovém přiznání (řádek 25),
děkuji, přeposlala jsem ,ale pořád si vedou svou....
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/ceska_danova_sprava_15345.html
právě, že známý z FÚ mi v lednu napsal toto, tak se snažím, aby i na fa přijaté v režimu PDP to bylo uvedeno, já to tam na vstavených fa píšu!
......Faktura v režimu PDP bez DPH obsahuje všechny obvyklé náležitosti, iniciály dodavatele i odběratele vč. jejich DIČ (!!!), základ daně i sazbu daně(!!!), ale už ne výši daně. Současně musí obsahovat poznámku "Fakturované plnění je předmětem přenesené daňové povinnosti dle § 92a a § 92e zákona č. 235/2004 Sb., o DPH, a výši daně je povinen doplnit a přiznat příjemce plátce daně, pro kterého se plnění uskutečnilo." Uvedení sazby daně je poněkud zbytečné, neboť za výpočet daně si stejně ručí odběratel, ale zákon to takto uvádí, proto byste to měli dodržet.........
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2012 11:19
Dorý den,
už od včera komunikuji se třemi dodavateli, došla mi fa na PDP, coo se týká zařazení je to správně, ale je na ní sazba DPH 0% (jinak částka je také 0 což je správně) ale jak jim vysvětlit, že sazba 0% je špatně, má tam být 14 nebo 20%, už jsem z toho zase mimo, jak se do toho začnu zaplétat.... ach jo