Re: Pojistka na blbost
Pájo, jak jste věděl, že to vyjde ? Jsem mrtvá.:-)))
Teď vážně,sice nevím jakou situaci ´řešíte, moje zkušenost je, že tzv.pojistku na blbost doptáte u každě pojišťovny,pokud jsem zjišťovala tak dle ZP Vás zaměstnavatel za škodu jemu způsobenou může postihnout do x násobku prům.mzdy/myslím, že byl 2,5 násobek/teď nevím přesně, uzavřete tento druh pojistky a pojiš.je schopna toto pokrýt. Uzavřít musí zaměstnanec, ne zaměstnavatel. Toto ale není zákonem, daná povinnost, myslím, že to po Vás ani nikdo chtít nemůže.
Jasně, ale pojišťovna tvrdila, že škodu způsobenou zaměstnavateli jsou schopni pokrýt dle ZP tedy ten 4,5 násobek. Vlastní zkušenost nemám, vzdala jsem to. Měla jsem takový nápad, že uzavřu pojistku, kterou budu chránit firmu před svými chybami, tak to tedy skutečně nejde.
To, že je to k ničemu není až tak pravda, je otázka, jaké činnosti to má krýt. Hradí se do 4,5 násobku, pojišťovny se liší v tom, kolik je spoluúčast. Může uzavřít zaměstnanec i zaměstnavatel, pojištěnou osobou je zaměstnanec.
Likvidace z této pojistky je poměrně rychlá, nicméně pojištění na škodu způsobenou účetními mají pojistky spoustu výluk.
Jenom bych doplnil : podle mých informací pojištovny vyžadují spoluúčast 30%, což je docela dost. Jediná použitelná tak byla (a možná asi je i nadále) Generali, která měla spoluúčast 1.000,- Kč.
Při uzavírání pojistky je třeba si všímat zvláště pojištění účetních a dále pak pojištění škod na motorových vozidlech - tam je k vidění dost výluk a omezení.
Pokud by tuto pojistku zavíralo více zaměstnanců, doporučuji řešit přes pojištovacího makléře. Výhodou není ani tak sleva na pojistném, ale pomoc při likvidaci škody.
>>To, že je to k ničemu není až tak pravda, je otázka,
>>jaké činnosti to má krýt. Hradí se do 4,5 násobku,
>>pojišťovny se liší v tom, kolik je spoluúčast. Může
>>uzavřít zaměstnanec i zaměstnavatel, pojištěnou osobou
>>je
>>zaměstnanec.
>>Likvidace z této pojistky je poměrně rychlá, nicméně
>>pojištění na škodu způsobenou účetními mají pojistky
>>spoustu výluk.
>
>Jenom bych doplnil : podle mých informací pojištovny
>vyžadují spoluúčast 30%, což je docela dost. Jediná
>použitelná tak byla (a možná asi je i nadále) Generali,
>která měla spoluúčast 1.000,- Kč.
>
>Při uzavírání pojistky je třeba si všímat zvláště
>pojištění účetních a dále pak pojištění škod na motorových
>vozidlech - tam je k vidění dost výluk a omezení.
>
>Pokud by tuto pojistku zavíralo více zaměstnanců,
>doporučuji řešit přes pojištovacího makléře. Výhodou není
>ani tak sleva na pojistném, ale pomoc při likvidaci
>škody.
>
Doplňuji Česká poj. spoluúčast 10,20,30%, ČSOB 25%
>
>
>
>
>
>>>To, že je to k ničemu není až tak pravda, je otázka,
>>>jaké činnosti to má krýt. Hradí se do 4,5 násobku,
>>>pojišťovny se liší v tom, kolik je spoluúčast. Může
>>>uzavřít zaměstnanec i zaměstnavatel, pojištěnou
>>>osobou
>>>je
>>>zaměstnanec.
>>>Likvidace z této pojistky je poměrně rychlá, nicméně
>>>pojištění na škodu způsobenou účetními mají pojistky
>>>spoustu výluk.
>>
>>Jenom bych doplnil : podle mých informací pojištovny
>>vyžadují spoluúčast 30%, což je docela dost. Jediná
>>použitelná tak byla (a možná asi je i nadále)
>>Generali,
>>která měla spoluúčast 1.000,- Kč.
>>
>>Při uzavírání pojistky je třeba si všímat zvláště
>>pojištění účetních a dále pak pojištění škod na
>>motorových
>>vozidlech - tam je k vidění dost výluk a omezení.
>>
>>Pokud by tuto pojistku zavíralo více zaměstnanců,
>>doporučuji řešit přes pojištovacího makléře. Výhodou
>>není
>>ani tak sleva na pojistném, ale pomoc při likvidaci
>>škody.
>>
>Doplňuji Česká poj. spoluúčast 10,20,30%, ČSOB 25%
Generali pojišťuje i pokuty a penále (ale nevím jak likvidují). Sjednání možnosti spoluúčasti pouze 1000 Kč stále platí.
>>
>>
>>
>>
>>
Jsem velice rádá, že jsem některé z Vás pobavila! Ostatním, kteří mi tu pak pomohli velice děkuji. Stejné informace (že zaměstnanec není povinen!) jsem našla i na jiných stránkách. Jen je mi líto ostatních, kteří se tu spoléhají na pomoc a 100% Vám věří a dostane se jim jen výsměchu. Učený z nebe nespadl. Jsou věci se kterými se člověk nesetkal a v dané situaci je potřebuje řešit. ;-)
myslím, že jste nás pobavila víc, také jsem se s chutí zasmála, a nebojte - občas jsme k smíchu všichni. každému z nás se občas stane, že mu hlava vypne ...důležité je pak umět se zasmát také sám sobě. myslím, že spousta lidí tu odpovědi na své dotazy najde, ale z některých dotazů přímo poznáte, že se tazatel ani trošku nenamáhal sám někde něco zjistit, třeba projít historii.
Takže ze zákona to povinnost není, ale můžete mít ve vnitřní směrnici, že někteří zaměstnanci tuto pojistku mít musí.
Pája je "hlavička". Jasně, že není povinnost u žádné kategorie zaměstnanců.
Ale bylo by to bezva, kdybychom se mohli pojistit (rozuměj advokáti, auditoři, daň. poradci) zmíněnou pojistkou, to by se nám chyby dělaly jedna radost. Ale bohužel....
Pojišťovny jsou chytré, pro zmíněné kategorie tuto pojistku, takto konstruovanou nenabízí.
ten číselný odpovídající si asi neuvědomuje, že žádný advokát, daňový poradce ani nikdo další se na blbost nepojišťuje, neexistuje pojišťovna, která by ho pojistila a stále dělá chytrého. Nebavíme se o pojištěním odpovědnosti za škody při výkonu povolání.
Pojistka na blbost jak bylo psáno je něco jiného, takže diskuze je podle mne zbytečná.Už z dotazu bylo jasné vo co go, jen ten číselník si plete pojmy s dojmy.au
Je rozdíl mezi těmito dvěmi kategoriemi
------ do 4,5 násobku mzdy
Pojištění odpovědnosti zaměstnance za škodu způsobenou zaměstnavateli kryje případnou škodu, kterou zaměstnanec způsobí svému zaměstnavateli zaviněným porušením povinností při plnění svých pracovních úkolů.
---------- dle limitu, který si sám zvolí a je schopen také zaplatit pojišťovně----
Pojištění profesní odpovědnosti je souhrn pojištění vztahujících se na škody způsobené třetí osobě převážně odbornými profesemi, jako jsou advokáti, architekti, lékaři, autorizovaní inženýři, daňoví poradci, auditoři, účetní, notáři, pojišťovací agenti a makléři.
Jen některé profese mají povinnost danou zákonem být profesně pojištěni. Ostatní dobrovolně
Ale ne na "blbost" to je úplně jiná pojistka.
Nikdy se nic nenaučíte, pokud budete bez ohledu na to, jak vypadají fakta tvrdit pouze svou pravdu. Holt komu není rady, tomu není pomoci.
Mj. asi byste se netvářil moc dobře, kdyby vám někdo z těch povinně "profesně" pojištěných udělal škodu za x desítek milionů a pak vám tvrdil, to nic já jsem stejně pojištěn jako zaměstnanec, tak já vám to uhradím do 4,5 násobku mzdy. Zbytek holt pojišťovna nezaplatí, tak si s tím dělejte co chcete.
A je vymalováno.
Přátelé, je pozdní nedělní odpoledne, blíží se čas ukončení práce a zahájit přípravu k návštěvě místní osvěžovny a tam se odměnit za celotýdenní usilovnou činnost, takže se loučím a těším se na další narvaný týden. PS- chvíli sníh, chvíli déšť, už mi z toho asi jebne. Asi si budu muset vzít deštník.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2012 15:11
Dobrý den, kde najdu kdo má mít povinnost uzavřít tzv. pojistku na blbost? Pokud někdo tu povinnost má