Re: daňové zvýh pri dohodě o prov prác
myslela jsem si že to je běžné nepodepsala jsem prohlášení, podám si danové přiznání uplatním částku na sebe i na dítě ... jenže jsem si vyčetla že nárok na daňový bonus ma poplatník s příjmy podle par 6,7,8,9 .... do těchto příjmů se nezahrnují příjmy od daně osvobozené, příjmy z nichž je daň vybíraná srážkou podle zvláštní sazby daně a tak ted nevím zda to tak mohu odělat, pokud by mi nebyl vyplacen bonus tak to snad ani nemá cenu
Pozdě bycha ...
Pokud jste měla jen jednoho zaměstnavatele, mohla jste podepsat do 15.2.2012 prohlášení poplatníka zpětně za rok 2011. Pak by se z daně, vybírané srážkou, stala daň z příjmu ze mzdy. A možná byste na bonus dosáhla. Co naplat, dnes je již 17.2.2012
Takže - šupky hupky s prosíkem za mzdovou účetní - protože pro ní to bude opravdu hodně práce navíc, pokud Vám umožní, ještě dodatečně podepsat prohlášení 2011 s datem 15.2. - a uvidíte
Třeba se zadaří
Pokud ano, tak to bude zapotřebí odměnit (myslím tím tu mzdovou účetní)
Dejte vědět
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2012 15:19
Dobrý den,
dostala jsem inforamci, že když jsem pracovala na dohodu o provedení práce (jinak rodičovská) mám nárok na uplanění daňového zvýhodnění na dítě, podmínka min 48 000 je splněna, ale teď mám zas informaci že do těchto příjmů se příjmy z nichž je dň ybíraná srážkou podle zvláštní sazby nezahrnují a to můj příjem byl nemýlím-li se?
Děkuji za reakce