Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2012 15:55
Prosím o radu:
máme CZ, jsme registrovaní na Slovensku, ale nemáme tam provozovnu a nic podobného, jenom slovenské DIČ.
Budeme stavět market, smlouva je my SK a odběratel SK - takže my budeme fakturovat vč. slovenské daně a odvedeme ji na Slovensko.
Nakoupili jsme na tuto zakázku materiál, ale dodavatel nám vystavil fa na CZ - chtěli jsme na SK, ale prý to neumí- ale na dodacím listu, CMR je místo dodání Slovensko. Dle daňového poradce mám udělat nevím jestli je to správně přemístění nebo převod zboží z českého DIČ na slovenské DIČ.
A teď jsem z toho jelen.
Faktury jsem zaúčtovala a nárokovala si DPH - jedná se o leden 2012.
Ale jak mám udělat ten převod z CZ na SK? Vystavit třeba interní doklad a v podstatě to buude jako faktura vydaná z DIČ CZ a zase hned fa přijatá pod DIČ SK a tam to zboží vlastně prodám na slovenské DIČ? Ale jak vystavím ten doklad? Jako dodavatel uvedu české DIČ a budu fakturovat bez daně nebo s daní? a jak to potom přijmu na slovenské DIČ - na SK prý to mám dodanit jako samovyměření - prostě jako nákup zboží z EU.
Pokud to mám udělat samovyměřením pod SK, musela bych to z CZ prodat bez DPH. A můžu si tu daň na vstupu vůbec nárokovat v té původní přijaté faktuře?
Moc moc díky.