Re: POHODA daňový bonus
Daň jste měla odvést sníženou o vyplacený bonus. Takže formulář se Vám vyplnil správně a vy si nárokujete od FÚ je rozdíl. Pokud jste však zaplatila celkovou daňovou povinnost, formulář vyplňte ručně a požádejte o celý bonus. Bohužel musíte na to myslet i na konci roku při vypracovávání zúčtování a upravit předvyplněné údaje. Každý měsíc nejdříve kompenzujte daň s bonusem a pak teprve žádejte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2012 18:15
Dobry vecer,
Potrebuji v Pohode vystavit Žadost o vraceni bonusu na dite. Na radku 1 mám částku bonusu sniženou o nezaplacenou daň za zaměstnance, kterému byl bonus vyplacen.
Na řádku 2 mam z toho uspokojeno - daň která byla zaplacená za ostatni zamestance. ( je možné v Pohodě nastavit aby mi do tohoto řádku neskakala tato částka, která mi nemá ponižovat částku bonusu, protože byla zaplacená, nebo musím vyplnit rucně? Ale to mi nebude sedět na Pohodu. Nevím si rady, prosím o pomoc a předem děkuji