RZD

• (neregistrovaný)

16. 2. 2012 19:18

Dobrý den,
    prosím o kontrolu, mám prvně.
    Paní u nás zaměstnána na DPP. Podepsané prohlášení.
    Mzda zúčtována v měsících 4.,11,12,- zálohovou daní - DAN= 0
    celkem 3.460,-.
    Paní též pracovala u jin. zaměstnavatele v 5. měs.- nepodepsala prohl.
    Hrubá 8170,- - zálohová dan.- sraženo 1226, čistá 6944,-.
    Mohu udělat roční zúčtování?
    A zahrnout příjem z druhé DPP - bez podepsaného prohlášení- myslím, že ano - nebyl souběh. Už mi šibe.
    Ještě, mi to nějak nevychází- jejich mzda- nebo počítám špatně?
    Mám zkoumat jejich výpočet- nebo mě to nezajímá.....a udělám dle potvrzení.
    Děkuji za rady
    Monika 123

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 2. 2012 19:47

RenataH (neregistrovaný)

Re: RZD
      Nemůžete udělat RZD, paní má povinnost podat DP - nebyl souběh, ale byla zálohová daň bez podepsaného prohlášení

• 16. 2. 2012 19:59

Monika123 (neregistrovaný)

Ano dobře, děkuji, nejdřív jsem jí řekla, že si musí udělat da´ˇn přiznání a paní mě začala přesvědčovat, že už to tak jednou měla....Tak se raději ptám.
      To asi podepsala dodatečně prohlášení do 15.2. že?
      Ty jo, ještě se zeptám - paní jen u nás, první měsíc nepodepsala- ( zálohová da´ˇn)....a pak dodatečně podepsala- další mzdy měla už s upl. prohl. a požádala o RZD.
      To jsem jí loni udělala..je to správně?. a vrátila ten první měsíc v RZD..?

• 16. 2. 2012 20:09

RenataH (neregistrovaný)

to je, předpokládám, jiná paní - ano,to jste udělala dobře.
      Jestli už to tak jednou měla, tak to budˇbyla chyba mzdovky, zřejmě přehlédla, že nebylo podepsané prohlášení nebo dodatečně podepsala prohlášení. Ale to lze dodatečně podepsat jenom u posledního plátce mzdy v roce, tj. tam, kde byla v 5/11 už dodatečně podepsat nemůže, když pak byla u vás.
      Takovou zaměstnankyni bych chtěla, která přemýšlí, jestli podepíše prohlášení a pak ho podepisuje dodatečně (a ještě nejlépe kdyby byla srážková daň)

• 16. 2. 2012 20:19

Ano byla to jiná paní, a už jsem to našla- mám dobře- no chvála bohu byla zálohová, moc děkuji, jste hodná,
      jsem už s těch daní úplně mimo, bojím se, když jsem čerstvě nastoupila, ( 2 měs.) tak jsem měla kontrolu z Fú, tak pořád studuji akontroluji....byl to mazec, našli velkou chybu po předchozí Mú- 2x si odečetla bonusy- penále nakonec odpustili- já jsem pojištěná- tak snad toho moc nepokazím.
      Ještě jednou děkuji.

• 16. 2. 2012 20:29

Už se snažím 3 roky- a vždy-se raději znovu podívám, jestli jsem to pochopila dobře- aby se ta chyba kdyžtak neopakovala,

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).