Re: daň z brigády
Pokud měla podepsané prohlášení, tak by daň musela být zálohová, po uplatnění slevy na poplatníka by vyšla daň 0 Kč. Řekla bych, že je již pozdě něco řešit. Byla možnost do 15.2. požádat zaměstnavatele o zpětné podepsání prohlášení a přepočet srážkové daně na zálohovou.
To by tedy nešlo. Měla dva zaměstnavatele, u jednoho nepodepsala, u druhého ano.
Já vím, že nemůže mít podepsané u dvou. Domnívám se, že ikdyž paní píše, že dcera podepsala, tak asi podepsala něco jiného, ale ne prohlášení, oni často lidé neví co podepisujou, pouze se domnívají. Nechce se mi věřit, že při podepsaném prohlášení by nějaká mzdovka dala srážkovou daň. Proto jsem psala, že do 15.2. si mohla zpětně podepsat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 2. 2012 10:51
dcera měla v srpnu loňského roku dvě brigády v jednom měsíci. na jedné nepodepsala prohlášení tudiž spadla do srážkové daně. konec!! na druhé brigádě podepsala prohlášení ale nevydělala 5000 Kč, ale mzdová účetní jí řekla, že jí byla zase provedená srážková mzda a tudiž nemusí dělat roční zúčtování daně, že se jí daň nevratí. Je to dobře - moc tomu nerozumím ??? Přece, když podepsala prohlášení měla by spadnout do zálohové daně a uplatnit si slevu ne ??? PORAĎTE