Re: Odškodnění pracovního úrazu v DaP
>Dobrý den, prosím o radu. V říjnu 2011 jsem jako
>zaměstnanec obdržela bolestné a ztrátu na výdělku za prac.
>úraz ze zákon.poj. zaměstnavatele z České pojišťovny.
>Takže si musím sama podat DaP. Z České poj. mně přišel
>dokument "Informace o výplatě", kde je uvedeno:
>- bolestné 312.000,- Kč
>- ztráta na výd. hrubá 153.305- Kč
>- čistá 130.295,- Kč
>- daň zálohová odvedená FÚ 23.010,- Kč
>- na účet poškoz. poukazujeme 442.295,- Kč
>
>Nevím zda je to správný doklad k výpočtu DaP, nemělo
>by se to jmenovat spíše "Potvrzení".
>Myslím si, že bolestné v DaP figurovat nebude, že se
>nezdaňuje.
>Pracovat budu s čistou ztrátou na výdělku 130.295,-,
>kterou zapíšu do Přílohy č. 2 DaP – 2. Výpočet dílčího
>základu daně z příjmů (dle §10) a pak do 6. oddílu
>Dodatečné DaP?
>Poradíte mně, prosím někdo?
Musíte mít od Kooperativy potvrzení o zdanitelných příjmech, pokud jste potvrzení doposud neobdržela, zavolejte na Kooperativu a požádejte o zaslání.
>
>
>
Re: Odškodnění pracovního úrazu v DaP
U České pojišťovny si vyžádáte Potvrzení o zdanitelných příjmech - dokument "Informace o výplatě" je doklad pro Vás, nikoli pro FÚ.
Proč příjmy podle § 10? Z čeho tak dovozujete?
Náhrada za trátu na výdělku je závislá činnost, proto bude v § 6 - ale nikoli čistá, ale hrubá. Takže součet příjmu od zaměstnavatele a částky 153.305 bude v řádku 31 DP.
Dodatečné DP jste vzala kde - z čeho tak soudíte? Nepodáváte dodatečné, ale řádné DP. Nebo jste už nejaké letos podala a teď jste si uvědomila, že bylo ještě odškodnění PÚ?
Až v oddíle 7 - placení daně, ř. 84 zapíšete součet daně ze zaměstnání a částky 23.010 (daň z pojišťovny).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 2. 2012 21:22
Dobrý den, prosím o radu. V říjnu 2011 jsem jako zaměstnanec obdržela bolestné a ztrátu na výdělku za prac. úraz ze zákon.poj. zaměstnavatele z České pojišťovny. Takže si musím sama podat DaP. Z České poj. mně přišel dokument "Informace o výplatě", kde je uvedeno:
- bolestné 312.000,- Kč
- ztráta na výd. hrubá 153.305- Kč
- čistá 130.295,- Kč
- daň zálohová odvedená FÚ 23.010,- Kč
- na účet poškoz. poukazujeme 442.295,- Kč
Nevím zda je to správný doklad k výpočtu DaP, nemělo by se to jmenovat spíše "Potvrzení".
Myslím si, že bolestné v DaP figurovat nebude, že se nezdaňuje.
Pracovat budu s čistou ztrátou na výdělku 130.295,-, kterou zapíšu do Přílohy č. 2 DaP – 2. Výpočet dílčího základu daně z příjmů (dle §10) a pak do 6. oddílu Dodatečné DaP?
Poradíte mně, prosím někdo?