Re: Zpětvzetí okamžitého zrušení PP
>Prosím, máte někdo zkušenost: Se zaměstnancem byl
>okamžitě zrušen P dle §55 ZP. Zaměstnanec se po 15 dnech
>odvolal, že s důvodem nesouhlasí a vedení okamžité
>zrušení vzalo zpět.
To máte nějaký jiný ZP, než tady platí? Ok. zrušením PP skončil,jaképak odvolání proti zaměstnavateli, jaké vzetí zpět, nestačím se divit.
Jediný možný postup je dle § 69 ZP a následně neplatnost rozvázání PP soudem dle § 72 ZP.
Jak budu teď postupovat, když jsem ve
>mzdě za leden (konec PP 31.1.2012) již vyolatila
>nevyčerpanou dovolenou a ty dny kdy nebyl zaměstnanec v
>práci budu hradit jak? Moc děkuji za každou radu, či
>odkaz.
>>>>Prosím, máte někdo zkušenost: Se zaměstnancem byl
>>>>okamžitě zrušen P dle §55 ZP. Zaměstnanec se po 15
>>>>dnech
>>>>odvolal, že s důvodem nesouhlasí a vedení okamžité
>>>>zrušení vzalo zpět.
>>>
>>>To máte nějaký jiný ZP, než tady platí? Ok. zrušením
>>>PP skončil,jaképak odvolání proti zaměstnavateli,
>>>jaké
>>>vzetí zpět, nestačím se divit.
>>>Jediný možný postup je dle § 69 ZP a následně
>>>neplatnost rozvázání PP soudem dle § 72 ZP.
>>>
>>>
>>> Jak budu teď postupovat, když jsem ve
>>>>mzdě za leden (konec PP 31.1.2012) již vyolatila
>>>>nevyčerpanou dovolenou a ty dny kdy nebyl zaměstnanec
>>>>v
>>>>práci budu hradit jak? Moc děkuji za každou radu, či
>>>>odkaz.
>>Konec PP 31.12.2012, zaměstnanec 20.2.2012 oznámil,
>>že
>>trvá na dalším zaměstnávání. Zaměstnavatel mu
>>vyhověl.
>>Teď nevím, jak řešit období od 1.2. do 20.2.2012,
>>když
>>nebyl v práci?
>
>Zbytečný odklad (dle § 69) je podle Vás 1,5 měsíce?
>Snad víte, proč jste s ním okamžitě zrušili PP. A od
>20.2. má novou prac. smlouvu nebo jak to vůbec máte?
Omlouvám se konec PP je 31.1.2012, pak už vše souhlasí. Já řeším situaci z pohledu mzdové účetní. Na rozhodování ohledně konců pracovních poměrů a okolností okolo, jsem malý pán.
Jak může PP trvat podle předchozí pracovní smlouvy, když 31.1. skončil? Několikrát bylo soudem rozhodnuto, že okamžité zrušení PP nelze vzít zpět, resp. by bylo možné se dohodnout, ale v rámci soudního řízení o neplatnost. Podle mého jste ho zaměstnali znovu od 20.2.
§69 ZP:Dal-li zaměstnavatel zaměstnanci neplatnou výpověď nebo zrušil-li s ním zaměstnavatel neplatně pracovní poměr okamžitě nebo ve zkušební době, a oznámil-li zaměstnanec zaměstnavateli bez zbytečného odkladu písemně, že trvá na tom, aby ho dále zaměstnával, jeho pracovní poměr trvá i nadále a zaměstnavatel je povinen poskytnout mu náhradu mzdy nebo platu. Náhrada podle věty první přísluší zaměstnanci ve výši průměrného výdělku ode dne, kdy oznámil zaměstnavateli, že trvá na dalším zaměstnávání, až do doby, kdy mu zaměstnavatel umožní pokračovat v práci nebo kdy dojde k platnému skončení pracovního poměru.
Zde je přeci ale uvedeno, že PP trvá.
Kde je prosím psáno, že neplatnost rozvázání PP určuje jedině soud? Celá tato situace je postavená na hlavu, ale firma se nechce pouštět do dlouhé soudní tahanice. A ani si nejsem jistá důvodem pro okamžité zrušení PP-pouze můj názor. To samé je pojem "bez zbytečného odkladu", jedná se pouze o slovíčkaření. S touto situací jsem se nikdy nesetkala (a doufám, že již nesetkám), jen se ji snažím řešit.
>
>Kde je prosím psáno, že neplatnost rozvázání PP určuje
>jedině soud? Celá tato situace je postavená na hlavu,
>ale firma se nechce pouštět do dlouhé soudní tahanice.
Já tedy nechápu, proč jste mu tedy dávali okamžité zruš. PP, když si nejste jisti, jak by dopadl soud.
Snad máte ve vedení svéprávné lidi, kteří vědí, co dělají a dokáží obhájit své počínání.
To jste dali zam-ci okamžité zruš. PP a on, když přišel, že nesouhlasí, tak jste se zalekli soudu a vzali ho zpět? Snad máte pádný důvod, proč jste okamžitě PP zrušili.
>A ani si nejsem jistá důvodem pro okamžité zrušení
>PP-pouze můj názor. To samé je pojem "bez zbytečného
>odkladu", jedná se pouze o slovíčkaření. S touto situací
>jsem se nikdy nesetkala (a doufám, že již nesetkám),
>jen se ji snažím řešit.
Jenže na tom "slovíčkaření", jak píšete, to celé stojí. Kdo umí "slovíčkaření" obhájit ve svůj prospěch, ten v této zemi vyhrává.
mně to připadá, že chtějí okamžité zruš. PP roztrhat, jako by se nic nestalo a že PP pokračuje dál, protože se zam-tel bojí případného soudu, který by prohrál a stálo by ho to podstatně více peněz
jenže problém je v tom, že jste proplatila dovolenou, určitě jste ho odhlásila na ZP, takže to zakamuflovat půjde dost obtížně, i když ty dny, které nepracoval, zaplatíte průměrem, tak každému z příp. kontrol bude divné, proč jste proplácela dovolenou, když PP trval a proč jste ho všude odhlásila
asi by to chtělo, aby někdo z vedení, kdo má na starosti personalistiku, si přečetl alespoň Zákoník práce, příp. ještě navštívil nějaké školení
ten, kdo za to může, by to měl vyřešit, každopádně byste to měla mít písemně, co jak máte udělat a také, co bude asi problém, aby napsal někdo, že to on špatně rozhodl
>>>>>>>>dělají a dokáží obhájit své počínání.
>>>>To jste dali zam-ci okamžité zruš. PP a on, když
>>>>přišel, že nesouhlasí, tak jste se zalekli soudu a
>>>>vzali ho
>>>>zpět? Snad máte pádný důvod, proč jste okamžitě PP
>>>>zrušili.
>>>>
>>>>>A ani si nejsem jistá důvodem pro okamžité zrušení
>>>>>PP-pouze můj názor. To samé je pojem "bez zbytečného
>>>>>odkladu", jedná se pouze o slovíčkaření. S touto
>>>>>situací
>>>>>jsem se nikdy nesetkala (a doufám, že již nesetkám),
>>>>>jen se ji snažím řešit.
>>>>
>>>>Jenže na tom "slovíčkaření", jak píšete, to celé
>>>>stojí. Kdo umí "slovíčkaření" obhájit ve svůj
>>>>prospěch, ten
>>>>v této zemi vyhrává.
>>>>
>>>mně to připadá, že chtějí okamžité zruš. PP roztrhat,
>>>jako by se nic nestalo a že PP pokračuje dál, protože
>>>se zam-tel bojí případného soudu, který by prohrál a
>>>stálo by ho to podstatně více peněz
>>>jenže problém je v tom, že jste proplatila dovolenou,
>>>určitě jste ho odhlásila na ZP, takže to zakamuflovat
>>>půjde dost obtížně, i když ty dny, které nepracoval,
>>>zaplatíte průměrem, tak každému z příp. kontrol bude
>
>
>A on chodil dál do práce ? Pokud ne, tak nějak
>nechápu, jak až po víc jak 3 týdnech "absence" najednou
>zjistil, že chce aby PP trval.
>Ale je fakt, že tohle je zralé na právníka, my můžeme
>mít názor jaký chceme ....
Kdy zaměstnanec zaměstnavateli oznámí, že trvá na dalším zaměstnávání, ale na něm, ale čím později tak učiní, tím více si zkracuje dobu, za kterou by mu při vyslovení neplatnosti soudem náležela náhrada mzdy. Může tak učinit až do rozhodnutí soudu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 2. 2012 11:11
Prosím, máte někdo zkušenost: Se zaměstnancem byl okamžitě zrušen P dle §55 ZP. Zaměstnanec se po 15 dnech odvolal, že s důvodem nesouhlasí a vedení okamžité zrušení vzalo zpět. Jak budu teď postupovat, když jsem ve mzdě za leden (konec PP 31.1.2012) již vyolatila nevyčerpanou dovolenou a ty dny kdy nebyl zaměstnanec v práci budu hradit jak? Moc děkuji za každou radu, či odkaz.