Re: Pronájem bytu - registrace k DPFO
daňový řád , citace:
§ 126
Registrační povinnost nevzniká
a) daňovému subjektu, u kterého vznikla jen nahodilá nebo jednorázová daňová povinnost,
b) daňovému subjektu, u kterého je předmětem daně pouze nemovitost,
c) poplatníkovi, který má výhradně povinnost platit daň nepřímo prostřednictvím plátce daně
Re: Pronájem bytu - registrace k DPFO
Díky, čili tím myslíte, že podle bodu b). není nutno registraci provést, protože předmětem daně je pouze nemovitost?. A je opravdu předmětem daně nemovitost? Já myslím, že ne, ale že předmětem daně jsou příjmy z užívání nemovitosti. Nemovitost je předmětem daně z nemovitostí....tak nevím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 2. 2012 11:16
Ahojky,
Začnu pronajímat jako fyzická osoba byt a nejsem si zcela jist, jestli mám tento pronájem nahlásit (=registrovat se k dani z příjmů fyzických osob do 30 dnů ode dne, kdy začnu tyto příjmy mít). Co si o tom myslíte? Většina lidí se nikam neregistruje, pouze příjmy (pokud vůbec) přizná v rámci § 9 až přímo v přiznání a uplatní skutečné nebo paušální výdaje.
Jeden finanční úřad mi řekl, že určitě registrace.
Stejný finanční úřad - osoba o patro níž - registrace není potřeba.
Jiný finanční úřad - registrace netřeba, stačí v přiznání.
osobně si ale myslím, že registrace je potřeba...
Poradíte?
Díky.
Tomáš