Lyoness

• (neregistrovaný)

21. 2. 2012 13:27

Má někdo zkušenosti? Mám tady od klienta, který má navíc i příjmy z Lyoness a nějak nevím jak zdanit - je to § 7, 8, nebo 10? Na zprostředkování nemá ŽL - a tam platí SP a ZP a to by se nedoplatil - na § 10 je to spíše soustavná činnost, já bych to viděla na § 8, kdy "nic nedělá" a chodí mu jen peníze na účet?
    Je tam i s firmou, která dává slevy. Tak nevím, jak si s tím poradit nebo kde hledat jak na to - na ŽU mi nikdy dobře neporadili.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 3. 2012 16:28

daniely

Re: Lyoness
      Stejný dotaz jsem sem dávala loni, protože jsem se taky nemohla ničeho dopátrat, ale nic jsme nevymysleli :-(
      Mám taky klientku s příjmy z Lyonessu, bez ŽL, dávala jsem nakonec na §10. Nenapadlo mě nic lepšího.
      Letos jsem měla k dispozici smlouvu, ze které jsem alespoň zjistila, že danit opravdu musí klientka.

,,..Klient proto musí sám a na vlastní náklady zajistit především zdanění provizí a zpětných náhrad které obdržel, uskutečnit případné potřebné platby sociálního a zdravotního pojištění...,,

Je tam nebezpečí dvojího zdanění, protože klienti si kupují nějaké balíčky, v řádu i několika desítek tisíc, a tyto peníze se jim třeba za tři roky vrátí. A když klient nenahlásí účetní, že se jedbá o vratku, tak se peníze snadno znovu zdaní :-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).