Dodanění ??

• (neregistrovaný)

21. 2. 2012 15:37

Prosím poraďte. Už tady čtu celý den diskuze a pořád jsem to nepochopila. Můj konkrétní příklad je zrušení v roce 2011 životního pojištění. Za rok 2009 a 2010 jsem celkem uplatnila 3200,- (dle potvrzení pojištovny). Musím to dodanit, tudíž si podat DP sama?
    popřípadě prosím o nějaký §.
    Děkuji všem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 2. 2012 15:46

D.V. (neregistrovaný)

Re: Dodanění ??
      Je to pro Vás zdanitelným příjmem roku 2011 ve výši 3.200 Kč (ostatní příjmy). Pokud budete podávat DaP, pak tuto částku zdaníte. Pokud nemáte povinnost z nějakého důvodu DaP podat a roční zůčtování Vám provede zaměstnavatel,pak nic nedodaňujete, neboť je to příjem do 6 tis./rok a ten Vám nezakládá povinnost podat daňové přiznání..

• 22. 2. 2012 10:04

Jiřina1 (neregistrovaný)

také mi bylo řečeno, že jsem od pojišťovny nedostala žádné odbytné,ani to nebylo převedeno, prostě jen zrušeno, tak nemusím podávat DP. Ale těch názorů jsem slyšela už tolik. Já prostě nevím jestl podat DP a dodanit nebo to nechat na zaměstnavateli.. :(

• 22. 2. 2012 10:20

RenataH (neregistrovaný)

Vždyť už vám bylo odpovězeno - pokud nejste povinna podávat DP, z titulu dodanění ŽP nejste, takže DP nepodávejte a mzdovka vám může, pokud jste do 15.2. požádala, udělat RZD

• 22. 2. 2012 11:54

Jiřina1 (neregistrovaný)

Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).