Re: Prosím zkušené mzdové o radu
Zaměstnavatel ji měl odhlásit k 31.12. podle dohody a vydat jí zápočťák. Zaměstnankyně pobírá nemocenskou a o uschopnění rozhodne lékař, nikoliv zaměstnavatel. Na ÚP se zaměstnankyně přihlásí až po uschopnění. Pokud by ji teď zaregistrovali, tak by zatím podporu stejně nebrala.
Pardon - jedná se o ukončení pracovní poměru dohodou, ale snad je jasné co jsem myslela.
Taky jsem si říkala, za co tam ty poradce platí .... nehledě na to, že opravdu si pořád myslím, že zrovna tohle je otázka logického myšlení a že absentuje jak u tvůrců seriálu, poradců a i herců , že se nikdo z celého štábu neozve, že je to pitomost, tak to mi pořád hlava nebere.
proč by to tam herci řešili?
nevím, tyto nekonečné seriály nesleduji,takže nevím, co se v nich řeší - nezajímá mě to
ale oni to mají jako svoji práci, kterou odvedou a asi nad tím, co hrají nepřemýšlí, protože by se z těch rolí, co někdy hrají, museli zbláznit
spíš by mě zajímalo, jak to s tou "výpovědí dohodou" myslí tato tazatelka, protože zam-kyni, které se to týká, nepředali potvrzení o zaměstnání, ona je stále nemocná, takže si třeba myslí, že se dohodli, jí běží dvouměsíční lhůta výpovědi a pak teprve skončí PP poměr
co my víme, co pod pojmem "výpověď dohodou" kdo myslí
přesto, že je to právní nesmysl, tak si třeba tazatelka myslela, že je to tak správně a myslí si úplně nějakou jinou variantu
No asi máte pravdu, jenže já si nedovedu představit, že bych u práce nepoužívala selský rozum. Připadala bych si opravdu jak totální blbec, a to by mi opravdu vadilo. Takže je to asi jako v reklamách, i člověk, který má peněz plno za další prachy klidně ze sebe nechá udělat totálního imbecila před celým národem.
když on se na to dívá každý ze své pozice
třeba bychom se divili, co je v některých seriálech, filmech za nesmysly ve vyšetřování vražd, při ošetřování nemocných, operacích, různých terminologiích apod. Protože tomu nerozumíme, tak se nad tím nerozčilujeme, to se zase třeba rozčilují ti, kteří v daném oboru dělají. Ale když někde slyším "výpověď dohodou", "okamžitá výpověď" a jiný nesmysl, tak mě to také dokáže rozčílit doběla.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
21. 2. 2012 20:55
Zaměstnankyně podepsala výpověď dohodou k 31.12.2011, v listopadu onemocněla a marodí dodnes.
Zaměstnavatel ji dosud nedal zápočtový list a trvá na tom, aby jí lékař ukončil nschopenku. Pak teprve jí zápočták vydá.
Je to tak dobře??
Nekončí prac. poměr dohodou ke stanovenému datu a pak zaměstnavatel do 8 dní zaměstnance odhlásí ze ZP i ze OSSZ a samozřejmě mu vydá v den skončení smlouvy zápočtový list?? Pokud to tak je, zaměstnanec se i přes marodění hlásí na ÚP nebo nadále pobírá nemocenskou a na ÚP se hlásí až po uschopnění?
Nebo si to pletu??
Děkuji moc za vysvětlení.