Re: zrušení penzijního připojištění
Ano. Zrušila jsem penzijní připojištění se stát. příspěvkem u penzijního fondu české pojišťovny (každý rok na potvrzení částka 4000 Kč) a nechala si penzijní připojištění se státním příspěvkem u penzijního fondu AEGON (na potvrzení částka 10 500)
Re: zrušení penzijního připojištění
tak teď jste mě úplně zmátly, smlouvy běžely současně, bylo na nich stejné rodné číslo, ale jestli jsem skutečně pobírala státní příspěvek na obě současně, tak to už nevím. Prostě na tom potvrzení bylo napsaná, že jsem na penzijní připojištění se státním příspěvkem zaplatila X Kč. Ale jakou částku mám dodanit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 2. 2012 11:14
Dobrý den, měla jsem dvě penzijní připojištění a loni jsem jedno zrušila, 3 roky jsem uplatňovala odpočty na daních a vím, že musím dodanit, ale nevím kolik.
Každý rok na potvrzení z PF byly tyto částky: u prvního PF 4 000 (toto pen. přip. jsem zrušila) , u druhého 10 500. Celkem 14 500, na daních uplatňování 8 500 Kč každý rok. (14500 - 6000). Nevím kolik si mám napsat jako příjmu podle par. 10? Poradíte mi, prosím?
Děkuji.