Vážený pane Řího, už znám vaše kvalitní odpovědi a tak vím, že mi můžete poradit lépe :)
Vazba na shop by byla zajímavá, nimcéně s ohledem na řešení eshopu je prozatím téměř vyloučena. Internetový obchod není to, na čem stojí mé rozhodování, jaký účetní software použít.
Prosím, zkuste se na moji první zprávu podívat znovu touto optikou.
Předem díky za Váš čas i trpělivost.
Budu (a vlastně už jsem) vaším dlužníkem.
Já používám staré dobré prehistorické Účto ... hezké staré dosovské (fandovské) a vytvoří to přiznání pro elektronické podání a podobné fíčurky :-)
Pan Říha měl velice trefný dotaz.. ať ten podil eshopu ve vašem podnikání je jakýkoliv, tak Vám může později udělat velké nepříjemnosti ve spojení s nevhodným účetním či informačním systémem. Příklad něco si rozjedete na nějakém velice levném řešení a později již to nepůjde jakkoliv napojit (myšleno nenásilně, jednoduše a "levně") na tento systém. Takže pak také možná změna na nový systém, migrace není nikdy levná a jednoduchá a pár vypadaných vlasů se také najde. Analogie - jiný shop kvuli systému.
Spíše mě zarazila ta věta s Pohoda... jsou i levnější, ale ve výsledku ne o moc, navíc (i když tento systém osobně nemusím) tak není špatný a ani přehnaně drahý. Prostě běžná cena za účetní program pro malé a střední podnikání (nevím na jakou verzi jste se koukal).
Koukněte například na Pohoda, Money, AltusVario, Abra, Flexibee.
Možná bych ještě podotkl 2 věci.
1.) Sebelepší úč. program Vám nezaručí, že to máte správně... je to takové tamagochi, které je potřeba správně obléknout (nastavit) a chce furt krmit a kontrolovat jestli správně papá a zapisuje tam kam má! V tomto státě, kdy jsou neustálé změny, nic jednoduchého ani pro člověka s obecnými znalostmi o účetnictví.
2.) A to z osobní zkušenosti, kdy byl využíván také levnější systém na jednom pc. Tolik času co jsem trávil každý měsíc krmením, každý měsíc pc pod paži a odvést účetní aby o víkendu zaúčtovala doklady a kontrola (ne vždy byl čas, zrovna ten víkend tzn občas pozdě přiznání), každý měsíc kolečko po úřadech (fu, soc, zdr. - 1urad=15+15cesta+15zaparkovani+10vyrizeni= skoro celé dopoledne), nemožnost skoro ničeho na víc, nefunkčnost párování banka, eshop, sklad. No hlavu jak meloun a furt jsem něco někde zapomínal (dnes za pozdni odevzdani již platite). Nyní po investici ca 35tis a zakoupeni informacniho systemu, ktery bezi na starsim pc jako server a z nb se na nej pripojuji (bezi vlastne jen sql databaze) jsem naprosto v klidu.. mam tam vse (fa, kniha jizd, sklady, banku, atd.). Z banky automaticke nacitani vypisu a auto párovaní s fa (ihned prehled kdo ma skluz a kde ja), prikaz k uhrade take pres system, spolu s digi podpisem odesilam sestavy o dph a dalsi prehledy o soc a zdr (vse vyrizeno do 5 minut vc potvrzeni, ze ano splneno). Systém napojen na eshop tedy popisky, ceny, obrazky, sklad vše obsluha z jednoho mista. Ucetni prubezne posilam bud postou nebo po nekom jen igelitku s doklady a ona pres vzdalenou aplikaci pres server zapracuje pekne prubezne a v klidu + prubezna kontrola jestli to je ok. Rozdil mezi 10 nebo 35, ktery stejnak sel do nakladu se v tomto případě mnohonásobně vyplatil, jen mohlo být driv a mohl jsem mít na hlave vice vlasu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 1. 2012 20:45
Dobrý den,
potřeboval bych doporučit vhodný účetní program pro tyto potřeby:
- OSVČ
- plátce DPH
- začátek podnikání 2012
- plánovaný obrat 2 mil. p.a.
- internetový obchod
- daň paušálem
- prozatím bez zaměstnanců a kamenné provozovny
- auto pro pracovní i soukromé potřeby
- nákup ze zahraničí (eur, dolar, libra)
- skladové zásoby
- nákup do spotřeby
- 200 vydaných dokladů p.a.
- 100 přijatých dokladů p.a.
- software nečekám že bude zdarma, Pohoda od Stormware mi ale třeba už přijde zbytečně drahá :)
Klidně poraďte i více možností, rád si už dovyberu sám.